İnsan odur ki doğduğu ve ait olduğu topraklarda yaşayan hemşerilerine sahip çıkan, onların derdiyle dertlenebilen, acılarını paylaşabilen, zor gününde yardımına koşan, cenazesinde ağlayan, en mutlu gününde halayda yerini alan gerektir.

Her ne kadar iddialı ve tartışılır bir slogan ‘altın kalpli insanların şehri’ olsak da altın kalpli insanlarımız da ülke geneline baktığımızda yok da değil. En azından vatana ihanet, şiddet, taciz ve tecavüz, hırsızlık, cinayet gibi vakaların belki de en azının yaşandığı şehrimiz Gümüşhane ile her daim gurur duymaktayız.  

Varlığından utanacağım hiçbir Gümüşhaneli yoktur sözünü her daim zikreden Savunma ve Adalet Eski Bakanımız Mahmut SUNGURLU’dan, hemen her ilçemizde eğitim, ticaret, spor ve sağlık alanında eserleri ile gururumuz olan Aydın DOĞAN, Gümüşhane’de kendi adına yaptırdığı okul, üniversite ve milli eğitim başta olmak üzere yaptığı maddi ve manevi katkıları ile örnek bir hemşerimiz Rafet ATAÇ, bu şehrin hemen her alanında değerli katkıları ile hemşerilerinin her derdine koşan Sabri VARAN’a kadar çok sayıda hemşerimizin gerçekten altın kalpli olduğuna şahidiz.

Şimdiye kadar yukarıda saydığım isimler hakkında çok köşe yazısı ve şiirlerimle haklarını teslim ettiğime inanıyorum. Bu yazımda şehrimizi TBMM’de 22. Dönemde temsil eden Milletvekili Sabri Varan’dan bahsetmek istiyorum.

Hani bazı kahramanlar vardır perde arkasında yer alır ve yaptıklarını reklamize etmek istemezler. Zira yapılan hayır ve iyiliğin felsefesi de o olmalıdır. Bizler maalesef insanlarımızı yaşarken takdir etmeyi bilmiyoruz. Öldükten sonra takdir etmek elbette hiçbir işe yaramıyor. Gerek esnaflığı, gerek vekilliği ve gerekse de vakiliği sonrası girdiği iş hayatında tam bir Gümüşhane sevdalısı olarak günün yirmi dört saatini hemşerilerinin dertlerine, sorunlarına ve işlerine ayıran bir isim Sabri Varan.

Soyadı gibi her aradığınızda yanınıza varan, sorununuzu dinleyen, yardımcı olan, derdinizle ilgilenen, yapabileceğinin en iyisini yapmaya gayret eden ve dua alan bir hemşerimiz, değerimiz kendisi.

O şehrimizin ticari, eğitim, sağlık, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarında belki de ilk başvuru yapabileceğiniz bir adres. Hemşerisini yakinen tanıyan, sorunlarını bilen, elinizi tutan, yol gösteren, maddi manevi desteğini esirgemeyen en yakınınızdan daha yakın bir liman kendileri aynı zamanda.    

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

Evet, insan odur ki en yakınına destek veren, zararı olmayan kişi gerektir. İşte gerçek altın kalpli insan da odur. Bir kişiye dokuz pul değil, dokuz kişiye birer pul verebilme adaletini uygulayabilen gerçekten insandır, sağlam ve adaletli bir Müslüman’dır.     

Bugün SMA hastası minik yavrumuzun acısını yüreğinde hissedebilen bu bağlamda yardımını veren gerçek hemşerimizdir. Bugün malını, evini hak ettiği değerin rayici üzerinden değil makul bir ücret karşılığında başkasının istifadesine sunana ben insan derim.

Ez cümle bugün Gümüşhane’de hayır dendi mi akla gelen ilk adres Sabri Varan başta olmak üzere bu şehrin derdini kendine dert edinen Aydın Doğan, Mahmut Oltan Sungurlu, Gönül ve Güngör Sungurlu, Ercan Çimen, Osman Akgül, Ali Beyaz, Rafet Ataç, Ahmet Erkan Kocatürk, İsmail Akçay, Yıldız Eskicioğlu, Prof Dr Atilla Mirati Murathan, Prof Dr Kenan Aydın, Fikret Çimen, Sabri Şenel, Niyazi Sadık, Ciğerim Erol Birsen, Tahsin Saltık, Cahit Karakullukçu, Ertuğrul Doğan, Yüksel Yalçın, Tahsin Söğüt, Mehmet Fatih Çoban, Hayrettin Üçüncü, Ertuğrul Başer, Metin Akagün gibi değerlerimizi canı gönülden seviyoruz.

Ayrıca her daim Gümüşhanelilerin ve bilhassa öğrencilerimizin yanında yer alan, burs ve yurt imkanı sağlayan GÜSİAD (Gümüşhaneli Sanayici İşadamları Derneği), GÜYAD (Gümüşhane Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), ŞEKAV (Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı), Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı, LC Waikiki ve EVYAP başta olmak üzere perde arkasında isimlerini bilmediğimiz değerli dernek, vakıf ve şirketlerimize de en kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz.   

Diğer yandan bu şehrin hemen derdini kendine şiar edinen ancak rahmeti Rahman’a kavuşan Halit Zarbun, Meliha Kantek, Turgut Yücel, Mustafa Canlı, Hıfzı Kenan Çetiner, Ömer Faruk Hayal, Kadir Paşa Akçay, Kemal Akçay, Necati Çimen ve Birol Hayal’i rahmet ve minnetle anıyoruz. 

İsmail Hayal

Editör: Kerim Öztürk