İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Cezayiri, ABD Dışişleri Bakanı’nın İran savunma gücü hakkında yaptığı açıklamayı sert bir şekilde eleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin İran’ın savunma gücü hakkında yaptığı açıklamayı sinsi bir plan olarak niteleyen Tuğgeneral Seyyit Mesut Cezayiri, milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan Irak, Afganistan, Suriye ve Yemen’deki savaş ve Filistin’de süren Siyonist rejim işgali, Saddam Hüseyin’in İran aleyhine açtığı savaş, Lübnan ve Bahreyn’deki kriz ABD’nin bölge izlediği siyaset sonucu meydana gelen sorunlardan sadece birkaçı olduğunu dile getirdi.

Amerika’nın bölgedeki varlığını kötü huylu bir kanser tümörüne benzeten İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı, bu hastalıktan kurtulmanın yolunu da Amerika’nın bölgeden def edilmesi olarak açıkladı.

Tuğgeneral Cezayiri, ABD için bölgede girdiği çıkmazdan kurtulmanın tek yolunun işlediği cinayetleri kabul edip bölgeden çıkmak olduğunu dile getirdi.

Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!

Sözlerinin sonunda da John Kerry’nin yaptığı açıklamayı bir kez daha sert bir dille eleştiren Cezayiri, İran’ın savunma ve menfaatine ait konularda hiçbir zaman ABD’nin herhangi bir müdahalesine izin vermeyeceklerine vurgu yaptı.

(Kaynak: Suriye Gerçekleri)


Editör: TE Bilisim