24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
İstanbul Offshore Kulübü tarafından düzenlenen Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası Samsun’da başladı. Şampiyonanın birinci etap yarışına 8 takım katıldı. Kıyasıya mücadeleyi kazanan ise Stihl takımı oldu.

2003 yılında başlatılan organizasyonun 10. yılını kutladığı bu yıl da şampiyona 6 farklı kentte yapılacak. Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın birinci ve ikinci ayağı ise 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında, Samsun Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İstanbul Offshore Kulübü’nün organize ettiği Samsun Grand Prix’i gerçekleştiriliyor. Samsun Liman içinde başlayan şampiyonanın birinci etabına Samsunlular büyük ilgi gösterdi.

Türkiye’nin yanı sıra Amerika ve İtalya gibi çok sayıda ülkeden katılan 8 takımın pilotları, birincilik için kıyasıya yarışarak izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Pilotların adrenalin dolu yarışında galip gelen takım, Kerem Tuncer ile Tarık Öktem’in birliktelikleri ile Stihl oldu. Offshore pilotu Kerem Tuncer, geçen yıl da Eci Men Cosmetics takımıyla şampiyon olmuştu. Birinci etap yarışın ikincisi Saruhan Tan ve Turgut Kaynak ile YKM Sport takımı olurken, Angel Yacht takımı ise Cengiz Şıklaroğlu ve Levent Başak ile üçüncülük elde etti.

30 turluk yarışın 19. turunda takla atan Jerome Brarda ile Giovanni Casagni birlikteliği ile Powerboast&Yarcht takımı yarışı tamamlayamazken, WD 40 takımı pilotları Boğaç Hürzat ile Burak Tegül ile teknik arıza sebebiyle ilk turda çekildi.

Dereceye giren takımlardan üçüncüye ödülünü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, ikinciye Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, birinciye ise Samsun Valisi Hüseyin Aksoy verdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şampiyonaya Samsun’da ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, Samsunluların bu sporu sevdiğini ve aradığını kaydetti. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın Samsun için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Samsun’un ardından şampiyona, sırasıyla 25 - 26 Mayıs İstanbul Haliç'te, 15 - 16 Haziran İstanbul Pendik Marintürk'te, 6 - 7 Temmuz'da Van'da, 27 - 28 Temmuz'da Erdek'te, 21 - 22 Eylül'de İstanbul'da, 28 - 29 Eylül'de Gaziantep'te gerçekleştirilecek ve organizasyonun final yarışları ise 2 - 3 Kasım'da Mersin'de yapılacak.

Editör: TE Bilisim