Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Amasya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Osman Yılmaz, 2012 yılı içerisinde işgücü talep piyasası araştırması yaptıklarını açıkladı.
İŞKUR Müdürü Osman Yılmaz, “İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması, eğitimin işgücü talebine, duyarlılığının artırılmasına, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlıdır.” dedi.

        Amasya İŞKUR Müdürü Osman Yılmaz, araştırma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Saha çalışmasından elde edilen veriler doğrultusunda Amasya genelinde açık iş oranı yüzde 4,3 olarak hesaplanmış olup sektörler itibariyle bakıldığında en yüksek açık iş oranı yüzde 13,6 ile bilgi ve iletişim sektöründe olduğu görülmektedir.
Bilgi ve iletişim sektörünü yüzde 5,5’lik açık iş oranı ile toptan ve perakende ticaret sektörü ve yüzde 5,1’lik açık iş oranı ile İmalat sektörü izlemektedir. Ancak bu oranlar değerlendirilirken ilgili sektörlerdeki iş yeri ve çalışan sayılarının göz ardı edilmemesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

        Meslek grupları itibariyle en yüksek açık iş oranının yüzde 9,5 ile teknisyenler, teknikerler ve yardımcı profesyonel meslek mensupları grubunda olduğunu ifade eden Yılmaz, değerlendirmesinde şunları dile getirdi: “Açık iş oranının yüksek olduğu diğer ana meslek grupları ise yüzde 5,4 ile sanatkârlar ve ilgili işlerde çalışanlar, yüzde 4,8 ile hizmet ve satış elemanlarıdır. Beden işçisi, yüksek fırın operatörü, imal işçisi, beden işçisi ve servis elemanı meslekleri 2013 yılı Haziran ayı sonu itibariyle en fazla net istihdam artış beklentisinin olduğu ilk beş meslektir.
Araştırma kapsamında iş yeri ziyaretleri sırasında görüşülen işverenlere hangi mesleklerde eleman temininde güçlük çektikleri ve hangi nedenlerden dolayı eleman temininde güçlük çektiklerini sorduk.
Eleman temininde en fazla güçlük çekilen ilk beş meslek garsonluk, konfeksiyon işçiliği, mermer işçiliği, elektrikli ev aletleri bakım onarımcılığı ve reyon görevlisidir.”

Editör: TE Bilisim