BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
İŞKUR Batman İl Müdürlüğü, ‘İş Başı’ eğitim programı kapsamında istihdam garantili kursların Ramazan ayı nedeniyle gece saatlerinde vardiyalı çalışan işyerlerini denetleyecek.

Konuyla ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, “Bu denetimlerimizde amaç; gençlerin çalışma ortamlarını görmek, ücretlerini sağlıklı alıp almadıklarını tespit etmek, işle ilgili sorunlarını dinlemek, birebir iletişim kurup projenin amacına uygun olup olmadığını hem işverenden hem de kursiyerden ve katılımcıdan dinlemektir. Sorun varsa gidermek, çözüm üretmek; suiistimal varsa gerekli yasal işlemleri başlatmak ve müeyyideleri uygulamaktır.” dedi.

İŞKUR’un eğitim programıyla katılımcı ve kursiyerlere ödenen parayı hatırlatan Eviz, “İŞKUR işbaşı eğitim programlarında katılımcıya aylık 1250 TL ücret ödemektedir. Kurslarda ise ortalama 400 TL harçlık ödemektedir. Bu denetimlerde bu kapsamda çalışan elemanlarımızın devam durumlarını kontrol etmek ve aldıkları ücretleri sorgulanmak da bizim temel görevimizdir. Ayrıca üreten ve kalkınan Batman için hepimizin gece-gündüz çalışması gerektiği bilinciyle gece çalışan firmalarla sürekli iletişim kurmak ve çalışanlarımızı/işverenlerimizi yerinde ziyaret etmek, motive etmek İŞKUR olarak bizim için önemli bir kazanımdır.” şeklinde konuştu

Cihan

Editör: TE Bilisim