Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
İspanya’nın Valencia Özerk Bölgesi’nde merkez hükümetin temsilcisi Serafin Castellano ile birlikte 9 yetkili gözaltına alındı.

İspanyol Polis Teşkilatı’na bağlı Finans ve Ekonomik Suçlar Birimi’nin (Udef) düzenlediği operasyon çerçevesinde Castellano’nun evi ve ofisinde arama yapıldı.

Madrid hükümeti tarafından atanan ve Valencia Bölgesi’nde polis teşkilatından sorumlu en üst düzey yetkili olan Serafin Castellano, daha önceki görevi sırasında ihaleye fesat karıştırmakla suçlanıyor.

Valencia Bölgesi’nde 33 milyon Euro değerindeki orman yangın söndürme ihale şartlarının, Castellano’ya yakın bir işadamı lehine değiştirildiği belirtiliyor.

Söz konusu işadamının, Serafin Castellano’ya bin 800 Euro değerinde bir av tüfeği ile av partilerine katılma hakkı hediye ettiği iddia ediliyor. El Mundo gazetesi, ikilinin av partilerinde çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

İspanya’da iktidarda olan merkez sağ görüşlü Halk Partisi’nin (PP) Valencia Bölgesi Başkanı Alberto Fabra, gözaltına alınan Castellano’nun parti üyeliğinin geçici süreyle askıya alınması için işlem başlatıldığını açıkladı.

Editör: TE Bilisim