Isparta Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Isparta Ülkü Ocakları İl Başkanlığı
 Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Ege Üniversitesi’nde teröristler tarafından şehit edilen Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilat Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin Isparta’da yaşatılması için Kule Park içerisinde uygulanması amacıyla çizdiği ve bugün çalışmaları devam eden Anıtta incelemelerde bulundu.  
 
Başkan Günaydın, “Milletimizin ve şehitlerimizin önemini ve milletimizin büyüklüğünü anlatan bir anıtımız” dedi.
 
Anıtın ana iskelet bölümünün beton dökümleri tamamlanırken, köyke taş ile kaplanması çalışmalarına başlandı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
 
“Ege Üniversitemizde şehit olan Fırat Çakıroğlu adına bir anıt yapmak istemiştik. Bu anıtımızda Fırat Çakıroğlu ile bu anlamı taşıyan üç şehidimiz yer alacak. İsimleri burada yer alacak. Ama buranın ana bekası ve devam eden düşünce Fırat Çakıroğlu’nun anıtı yapılıyor.
 
Bu anıtta çok anlamlar düşünüldü. İçerisinde 3 adet çeşmesi bulunuyor. Türk Milleti’nin bekasını da anlatan, hissettirilen, temsil eden üzerinde çok çeşitli simgeler var. Milletimizin ve şehitlerimizin hem önemini hem milletimizin büyüklüğünü anlatan bir anıt olacak. 25 güne bitirilecek ve açılışı yapılacak.
 
Bu anıt alışılmışlığın dışında her zaman onur duyulması gereken insanların beğenisini kazanacak olan milli özümüzü ortaya çıkaran bir anıt olacak. Fırat Çakıroğlu isminin ebedi olarak bu anıtla yaşamasını istiyoruz. Bundan dolayı da çocuklarımıza ve torunlarımıza kalacak çok yapısal karakteri ve dayanıklı bir yapı tarzı kullanılıyor. Aynı zamanda sanatsal tarzda yapı tarzı ile çalışılıyor. 
 
Bu parkımızda 30 dönümlük bir alan üzerine kurulu ve anıtımızda tam ortasında yer alıyor. Bu parkımıza da bir şerefiye ve değer kazandıracak. İnsanlara bir hüzünden daha ziyade, mertlik, milliyetçilik, kahramanlık övgüsünü içerisinde sevgiyi de ortaya çıkaracak bir tarzda felsefi düşüncesi de bu anıtta mevcuttur. Bu düşünülerek tasarlanmıştır. İnşallah ülkemiz, milletimiz ebedi var olsun diyorum”
 
30 dönüm alan üzerine kurulan Kule Park’ın orta noktasında inşası devam eden Fırat Yılmaz Çakıroğlu Anıtı’nın tabanı 3 metre uzunluğunda eşkenar üçgenden oluşuyor.
 
Anıtta 3’er adet çeşme ve çiçeklik bulunuyor. 5.5 metre yüksekliğe sahip anıtın kaplaması Isparta taşı 'köyke' ile yükseliyor.
 
Anıt 2 adet 6 metre çapında çember ile 12 metre yükseklikte son buluyor. 6 metre çapındaki çemberlerde 1.5 m’lik 2 adet yıldız bulunuyor.
 
Toplamda 9 adet mızrak (1.5 m’lik 3. yıldız hakim mızrak üzerinde bulunuyor. )Yine anıtta 3 adet yaklaşık 2 metre çapında 3 hilâl bulunuyor. Cephede ay yıldız ve bunu takip eden 8 adet yıldızla, hilâl ve 9 adet yıldıza dönüşüyor.

Editör: TE Bilisim