Beceriksizliği ve iş bilmezliği sebebiyle İstanbul’u 25 yıl geriye götüren ve İBB’nin 40.5 milyar lirasını buhar ettiği ortaya çıkan İmamoğlu, kamunun kaynaklarını kendi kişisel konforuna, ailesine ve yandaşlarına harcıyor. Yaptığı fahiş zamlarlarla vatandaşı canından bezdiren, öğrencilere yönelik yüzde 40’lık ulaşım zammı indirimini bile veto edeceğini söyleyen CHP’li İmamoğlu ve avanesi, hükümetin gönderdiği milyarlarca liralık ödenekle adeta saltanat hayatı sürüyor.

Yetimin hakkıyla saltanat

Göreve geldiği günden beri hizmet yerine rezaletlerle gündeme gelen CHP’li Ekrem İmamoğlu, tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla gününü gün ediyor. İmamoğlu ve şürekasının İBB kesesinden yaşadığı lüks ve şatafat örneklerinden bazıları şöyle: CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi ve çocukları boğaz manzarası görsün diye, Rumelihisarı’nda bulunan ve “Hisar Üstü Konağı” olarak bilinen tarihi yapıya 20 milyon 39 bin 962 TL harcayarak, konuta çevirdi. CHP’li Ekrem İmamoğlu, belediyedeki işine kendisine ‘makam aracı’ olarak tahsis ettiği ve sefer maliyeti 12 bin TL olan İBB iştiraki İSTAÇ’a bağlı Çevre 1 isimli tekne ile gidiyor. Ekrem İmamoğlu, sadece 2021 yılı danışmanlık ücreti için 5 milyar 657 milyon 608 bin TL ödediği ortaya çıktı. İmamoğlu’nun, 2022 bütçesinden kendi reklamına ayırdığı bütçe ise 849 milyon lira.

İBB’nin parası şatafata

Üç yıllık süre zarfında, ismi israflarla peşkeşlerle anılan İmamoğlu’na bağlı İBB Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, Çırağan Palace Kempinski’de yenilen 1 adet Akşam Yemeği’ne 603 bin 336 lira 80 kuruş ödedi. İmamoğlu’nun talimatıyla İBB yöneticilerine, aralarında İphone 13’ün de olduğu cep telefonları alınması için 3 milyar 700 bin TL’lik ihaleye çıkıldı. İBB, yandaş sanatçıları semirtmek için 66 kalemden oluşan konser ve dinletilere KDV hariç 36 milyon 8 bin 500 TL kaynak aktardı. Öğrenci indirimini veto eden İmamoğlu’na bağlı İBB, yurtdışı uçak biletlerine 4 milyon 505 bin 500 lira harcadı. İBB Özel Kalem Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş 89 binek araç olduğu tespit edildi. İETT Genel Müdürlüğü, 240 TL’ye satılan orkide çiçeğini, belediyeye 4 bin 752 liraya fatura etti. İBB yöneticilerinin 1 yıllık konaklama giderlerinin ise 1 milyon 193 bin 600 lira olduğu saptandı. Yemek ve kokteyl ikramı için ise 2 milyon 573 bin lira harcandı.

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

Belediyeler, CHP'lilere çalışıyor

Öte yandan, daha önce yediği kebaplarla gündeme gelen CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da belediye kasasından giyindiği ortaya çıktı. Karalar’ın, lüks giyim markası Vakko’dan tam 45 bin 586 TL’lik elbise aldığı ortaya çıktı. CHP’li Vahap Seçer Başkanlığındaki Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kadın Konuk Evi’ne ise, “iç çamaşırı, patlamış mısır makinesi, armut koltuk alımı, kamp çadırı” gibi belediye hizmetiyle alakası olmayan kalemler alındığı ifade edildi.

Paralar lükse gidiyor

İBB’deki talanı gazetemize değerlendiren Gazeteci Cengiz Alçayır, şunları dile getirdi: “Bu adam hizmet için değil rant için gelmiş birisi. Bu belediyeci, paranın bir kısmını kendisine bir kısmını da ittifakın taleplerine peşkeş çekmekle görevli bir memur. İstanbul’da hizmet göremiyoruz ama paranın nerede olduğu tek tek ortaya çıkıyor. Bu para, adını ‘yaşam ofisi’ koyduğu ve 20 milyonluk tadilat yapılan köşkte ortaya çıkıyor. Günü birlik kullandığı ve makam aracı olarak tahsis ettiği Çevre 1 isimli teknede ortaya çıkıyor. Bu para, ‘millet aç’ edebiyatı yapıp da daha bir önceki telefonun garantisi bitmeden daha özellikli telefon aldığında, şampanya patlattığında, lüks mekanlarda yediği yemeklerde ortaya çıkıyor. İstanbullu bunların gerçek yüzlerini görmeye başladı. Öğrencilere yapılan yüzde 40’lık zammın indirilmesi için ‘İBB batar’ yaygarasını koparan bu müsrif belediyeci, İstanbul’un parasını, çocukları, eşi, kendisi ve yandaşları mutlu olsun diye harcıyor. Tüyü bitmemiş yetimin parası, CHP’lilerin lüksüne, şatafatına harcanıyor.

Editör: Kerim Öztürk