Milli Kültür’den,  Milli Birliğe Milli Kültür’den, Milli Birliğe
İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2013- 2014 akademik yılı açılışını Sütlüce Kampüsü’nde yaptı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, akademik döneme 306 akademisyen ve 6913 öğrenci ile başladıklarını söyledi.

Eski ve yeni Mütevelli Heyeti üyelerinin katıldığı törenin açılış konuşmasını Prof. Dr. Nazım Ekren yaptı. Ekren, "Amacımız eğitim düzeyi, bilimsel araştırma ve yayınları, kültür ve sanat faaliyetleri ise küresel ölçekte çağdaş eğitim ve araştırma yapmak. Ülkemizin ve dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumları arasında yer almaktır." dedi. Öğrenci odaklı eğitimde akademik bilgi ve mesleki becerinin önemine dikkat çeken Ekren, üniversite ile diğer kuruluşların ulusal ve uluslararası işbirliklerinin yeni dönemde de devam edeceğini kaydetti. Girişimciliğin üniversitedeki eğitim sürecinde önemli yer tuttuğunu vurgulayan Ekren, bu çerçevede KOSGEB destekli girişimcilik ve proje tasarımı dersi, İTO Meslek Komiteleri desteğiyle Girişimcilik Danışmanlığı hizmetlerinin verileceğini kaydetti.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar, gençlerin araştırmacı olmasına dikkat çekti. Çağlar, "İnce eleyip sık dokuyorlar. Bilgi toplamadan bir işe başlamıyorlar. Bu şekilde davranmanız eminim ki sizi doğru yerlere götürecektir." şeklinde konuştu. Çağlar konuşmasına şöyle devam etti:

"Eskiden büyük balık küçük balığı yutar diyorduk. Ama şimdi öyle değil. Şimdi hızlı balık yavaş balığı yutuyor. Akademik bilginin yanı sıra sizleri öğrenim döneminiz sonrası hayata en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz. Bu sene üniversite ve oda işbirliğinde geliştirdiğimiz bir takım projeleri hayata geçiriyoruz. İş dünyası temsilcileri ile siz öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz. Tüm komite üyelerimiz bu sene öğrencilere girişimcilik danışmanlığı dersi verecekler. Her komite üyesi 10 öğrencimize danışmanlık yapacak. Bazen Üniversiteye gelecekler bazen de biz sizleri sektör toplantılarına alacağız. Başarılı son sınıf öğrencilerini yurtdışı fuarlara götüreceğiz. Böylece sizler hem akademik eğitim alıp hem de günlük pratiği yaşamış olacaksınız. İş dünyasıyla ilk temaslarınızı kurup yakından tanışacaksınız. Eminim ki bu sizin vizyonunuzu daha çok geliştirecek."

Editör: TE Bilisim