TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
 Dünyanın incisi üzerine şiirler yazılan kutsal mübarek şehir İstanbul alarm veriyor.Bu kenti yaşanmaz kılan kafa yapısı, azgın imar rantı düzeni, küresel sermayenin ve faiz lobilerinin gözdesi yapmıştır. Bu kadar ön görü yoksunu, tarih doğa ve gelecek hesabı yapmayan anlayış, kurbanlar vermeye, ocaklar batırmaya devam ediyor. Bu ikaz büyük felaketlere inşallah davetiye çıkarmaz.Gözü dönmüş siyaset mütaahit rant şeytan üçgeni İstanbul'un ve ülkenin gelecek ve güvenlik sorunu haline gelmiştir. İstanbul'un geleceğini katleden, ufkunu betonlayan, azgın rantçı kafa yapısı millete hesap vermek zorundadır.

Siyaseti bu imar rantı ile finanse edenlerin vicdansızlığı, on tane canımızın böyle kazalarla, ölümünün sorumlusu değil midir? İstanbul'da her seçimi istisnasız imar rantçıları kazanır. Çünkü düzen onların düzenidir. Yandaş mütaahitler kesenin ağzını açar onların partileri hep kazanır.Partilerin listelerinde çok enteresan isimler meclis üyesi olur. Bu nasıl bir kafa yapısıdır? Dizginlenemeyen rant elde etme arzusu, kimleri bir araya getirmiyor ki! Hiç bir şekilde bir araya gelmesi mümkün olmayanlar,farklı yolun yolun yolcusu olduğu sanılanlar bakıyorsunuz bir karedeler. İmar rantı yolunun aynı yolcusu haline gelmişler. Hatta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ye CHP üzerinden suçlama yapanlar imar kararlarında aynı sahifede koalisyon ortağı olmuştur.

İmar komisyonlarında itirazsız muhalefet şerhsiz AKP CHP mensupları birlikte şehrin betonlaşmasına imar rant düzeninin devamına paylaşımına beraber imza atmışlardır.İstanbul başta bir çok yerde AKP ve CHP imar koalisyonu kurmuştur. İstanbul'da ilçe ilçe büyük şehir hangi şart ve zemin olursa olsun, biri birine zıt kavga görüntüsü veren bu iki parti maalesef şehrin imar rantı paylaşımında bir aradadır. Bu kirli ilişkilerin, paylaşım düzeninin yıkılması, yerle bir edilmesi şehrin tarihi ortak akla dönmesi gerekir.Ümraniye'deki o devasa binalar Zeytinburnu'ndaki o gökdelenler daha niceleri bu rezaletin resmi değil midir? Siz insanlara mütevazi imar izni verip, karşısına gökdelen imarı vererek, insanların ufkunu betonlamayı ve kapatmayı hangi vicdanla yapıyorsunuz?Bu uygulamaları kitabına uydurup, evlatlarınıza rant aktarabilirsiniz. Ama bir gün bunun hesabını soracak birileri elbette çıkacaktır. Halka ve hakka hesap vermekten asla kurtulamayacaksınız. İşte insanların yoğun trafikte stres ve sıkıntıdan can vermelerinin sebebi, rant düzenini kuran ve sürdürendir.İnsanlar trafikte ölüyor, şehir yeterli yol ve alt yapı yetersizliğinden topluca intihara sürükleniyor. Doğa, tarihi doku bitiriliyor şehrin silüeti artık Camiler değil beton kulelerdir.

İstanbul' giriş için vize öneren zihniyetin eline fırsat geçince muhalefet desteği ile şehri nasıl yaşanmaz kılıp yağmaladığını utanç duyarak izliyoruz. Çanakkale pırıl pırıl Anadolu ilgi bekliyor, köprüler teşvikler destekler oralara verilip, ayağa kaldırılıp, İstanbul nefes aldırılması gerekirken şehir rant yağmasına uğrayıp acı bedeller ödemeye daha büyüklerine kapı aralanmasına maalesef devam ediliyor. Soma faciasının gerçek sorumluları,rezidans kazalarının gerçek sorumlularını ortaya çıkaracak,demokratik hukuk devleti düzen kurulmadan, ülke yeni acılara yaşamaya devam eder. Şimdi artık ülkeye İstanbul'a ve geleceğimize sahip çıkma zamanıdır. Gerilimden beslenen.cambaza bak edebiyatçısı, paralel avcıları, koltuk yağma düzenini sürdürmek için gerçekleri gözden gözden kaçıranlar hesaba çekilmeden ülke rahatlayamaz. Muhalafette İstanbul'da rantın parçasıdır.Şişli de imar rantı hesaba çekilemez CHP li Mustafa Sarıgül siyasetin gözdesi olarak takdim edilmeye devam ederken, özgür basın kamu görevi yapmaktan baskılarla uzaklaştırılmış susturulmuştur.AKP parti rejimi değişmeli demokratik özgür hakça bir düzen kurulmalıdır.

Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim