Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan 14 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağın kalkmasının ardından bu mahalleler ilk kez görüntülendi. PKK'lı teröristler tarafından harabeye çevrilen evlere giren vatandaşlar, örgüte ateş püskürdü. Yaklaşık 6 aydır eğitim ve öğretimin yapılamadığı Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu, çatışmalardan dolayı tamamen kullanılmaz hale gelmiş.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, sokağa çıkma yasağının devam ettiği 6 mahallenin 14 sokağında yasak, bu sabah saat 08.00'dan itibaren kaldırıldı. Bunun üzerine mahallelerde oturan vatandaşlar, evlerine akın etti. İkametlerinin tamamen kullanılmaz halde olduğunu gören vatandaşlar, PKK'lı teröristlere ateş püskürdü. Yatak odalarına kadar girilen ve evleri tamamen harabeye çeviren vatandaşlara, emniyet güçleri yardım etti.

SUR'U ÜSTTEN GÖRÜNTÜLEDİ

11 Aralık'tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağının kalkması ile birlikte eğitim-öğretimin yapılamadığı Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu, tamamen kullanılamaz hale gelmiş. Bazı kilise ve camilerde ise büyük hasar oluşmuş.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Sokağa çıkma yasağının kalkmasının ardından yaklaşık 6 aydır ilk kez evine giren Hasret Kaya, "İçeriye girdiğim zaman inanamadım. 15 yıldır ben bu evi ne zorluklarla çevirdim. Hem çocuk baktım hem eve baktım. Şimdi geldim hiçbir şey yok. Devletimiz bize bir el atsın." dedi.Cihan

Editör: TE Bilisim