Adalet Bakanlığı Türkiye’nin 2011 ‘suç haritası’nı çıkardı. Suç haritasında Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde ‘vücuda karşı işlenen suçlar’ ilk sırada yer alırken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise ‘mala karşı işlenen suçlar’da birinci oldu.

Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türkiye Suç Haritası Habertürk gazetesinde yer aldı. Rapora göre, 2011 yılında Türkiye’de en çok vücuda karşı suç işlendi.  ‘Suç Atlası’ adı verilen haritada, adli vakalar, ‘mala karşı işlenen suçlar’la, ‘vücut dokunulmazlığına karşı’ işlenen suçlar diye ikiye ayrıldı. Ülke genelinde 59 şehirde, vücut dokunulmazlığına karşı suç işlendiği ortaya çıktı. Bu suçun Türkiye genelindeki ortalaması yüzde 23.5 oldu.

Ülkenin doğusunda Diyarbakır başta olmak üzere aralarında İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük metropollerin de yer aldığı 10 büyük kentin olduğu 22 şehirde en fazla ‘mala karşı suç işlendiği’ belirlendi. Bu suçunsa ülke genelinde ortalaması yüzde 23.2 oldu.

“Vücut dokunulmazlığına karşı” işlenen suçlar sıralamasında yüzde 26.5 ile Karadeniz Bölgesi’nin ilk sırada yer aldığı görüldü. Onu sırasıyla yüzde 26.2’yle Doğu Anadolu, yüzde 25.1’le İç Anadolu, yüzde 22.8’le Ege ve diğer bölgeler izledi.

Habertürk gazetesinin yayınladığı Türkiye’nin suç haritasına göre, ceza mahkemelerinde ‘özel kanunlar’ uyarınca 2011’de açılan davalarda ‘icra ve iflas’ davalarının yaygınlığı da dikkat çekti. İzmir, Antalya ve Sivas gibi şehirlerin de yer aldığı 54 kentte mahkemelerde açılmış binlerce icra ve iflas davası bulunduğu belirtildi.

Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti

Hırsızlık, gasp, dolandırıcılık gibi “mal varlığına karşı işlenen suçlarda” ise yüzde 29.5’le Güneydoğu Anadolu Bölgesi başı çekti.

Editör: TE Bilisim