Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, başkan vekili olduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ile bir fuarcılık şirketi arasındaki davanın sonucunu Yargıtay aşamasında etkilemek iddiasıyla yargılandığı Yüce Divan’da beraat etti.

19 Aralık’ta görülen son duruşmada Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yüce Mahkeme’nin kararını açıkladı. Kararda, açılan kamu davasında soruşturma evresinde elde edilen delillerden bir kısmının hukuka uygun olmaması, diğer delillerin ise sanıkların üzerlerine atılı rüşvet suçundan mahkûmiyetlerine yeterli bulunmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatlarına karar verildiğini bildirdi.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, bir açıklama yaparak, Yüce Mahkeme’nin beraatine karar verdiğini duyurdu. Yalçıntaş, “Bu süre zarfında yanımda olan, bana inanan dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar olmasaydı ben bu süreci ayakta geçiremezdim. Bu süreçte benimle beraber hukuk mücadelesi veren avukatlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu davada görev yapan tüm kamu mensuplarına da nezaketlerinden ve ciddiyetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Hakikaten zor bir süreç oldu. Alnıma yazılmış, yaşadım.” ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilisim