Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri İzmir, Gaziantep ve Adana’da düzenlenen eşzamanlı operasyonda, yasadışı yollardan yurda sokulan 1,5 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Gözaltına alınan firma sahibi ve çalışanlarından 20'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, JET A1, motorin ve solvent olarak bilinen, 30 derecede bile yanabilen ve insan hayatını tehlikeye sokan ürünlerin yurt dışından düşük vergi ile ithal edildiğini belirledi. İthal edilen ürünlerin değişik isimler altında gümrükleme işlemlerinin yapılarak ülkeye ucuz maliyet ile sokulduğunu tespit eden polis, yurda sokulan ürünlerin daha sonra dizel araçlarda kullanılmak üzere yasadışı yollardan piyasaya sürüldüğünü ortaya çıkardı.

Kaçak akaryakıt imal eden ve çoğunluğu Gaziantep’te bulunan firmaların, yurt dışından, sanayide kullanmak üzere vergisi düşük olan madeni yağ, solvent ve tiner gibi ürünleri ithal ettiği belirlendi. Yurda sokulan bu ürünlerin, işlemeden veya karıştırarak kaçak akaryakıt imalatında kullanıldığı tespit edildi. Bu şekilde piyasaya kaçak akaryakıt süren firmaların Alsancak Limanı içi, Kemalpaşa ve Aliağa ilçelerindeki gümrük antrepolarında yurda ithalatı yapılan akaryakıt ürünleri bulunduğu ve bunları piyasaya süreceklerini belirleyen polis operasyon düzenledi.

İzmir, Gaziantep ve Adana’da eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonda, 1,5 milyon litre kaçak akaryakıta el konulurken, gözaltına alınan zanlılardan 20'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Akaryakıt kaçakçılığı yapan firmaların, yurt dışından getirdikleri petrol türevi ürünlerini pisayasa hem ÖTV ödemeyerek soktukları hem de bu ürünleri kaçağa sarf ederek devleti milyonlarca lira zarara uğrattıkları ileri sürüldü.

Editör: TE Bilisim