Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
ABD, Japonya'nın en büyük bankası Tokyo-Mitsubishi UFJ'ye (BTMU), yaptırım listesinde yer alan İran ve Küba gibi ülkelere üçüncü kişiler ve ülkeler üzerinden para gönderdiği gerekçesiyle 8.6 milyon dolarlık ceza kesti.

Türkiye'nin İran'dan satın aldığı doğalgaz için yaptığı ödemelerin tartışma konusu olduğu bir dönemde ABD, yakın müttefiki olan Japonya'nın en büyük bankasına yaptırımlarını çiğnediği için para cezası kesti. ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Bankanın Tokyo şubesi, ABD'nin yaptırım uyguladığı kişi ve ülkelere gizleyerek para gönderdi. Bunun için ABD'deki operasyonlarını da kullandı" dedi. Washington, bankanın bu "kötü" tutumuyla "ABD'nin yaptırımlarını göz ardı ettiğini" kaydetti. Bankanın, paranın kime transfer edildiğine yönelik bilgileri silerek transferlerin engellenmesinin önüne geçtiğini kaydeden Washington, "Bu şekilde banka, 97 kez para transferi gerçekleştirdi. Bu transferlerin mali karşılığı ise 5 milyon 898 bin 943 dolar." açıklamasını yaptı. ABD, bu uygulama nedeniyle Japon bankasına 8.6 milyon dolarlık ceza kesti.

BTMU sözcüsü Shinya Matsumoto, paranın büyük bir bölümünün 2006-2007 yıllarında üçüncü ülkeler üzerinden Sudan ve Myanmar'a gönderildiğini kaydetti. Banka, 2008 yılında bu transferlerin gerçekleştirildiğini kabul etmişti.

Editör: TE Bilisim