İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün yaşanan sıkıntılara ve kış önlemlerine ilişkin Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) basın açıklaması yaptı. Kadir Topbaş, İstanbul'un bazı noktalarında karla mücadele çalışmalarında sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Sarıyer gibi bazı noktalarda tuzlama ve kar kürüme araçlarının ulaşmadığına dair şikayetlere de değinen Topbaş, yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda kazanın meydana geldiğini, bu kazaların da tuzlama ve kürüme araçlarının söz konusu adreslere ulaşmasını engellediğini kaydetti. Kar yağışının aniden bastırdığını ifade eden Topbaş, "Dün sabah itibariyle İstanbul kar yağışıyla uyandı.

İstanbul'un kuzey bölgeleri Beykoz, Sarıyeri Beylikdüzü, Arnavutköy istikametinde kar yağdı. Hava sıcaklığın 13 derece düşmesi buzlanmaya neden oldu. Bu süre içinde 344 kaza meydana geldi. Sarıyer Beykoz Arnavutköy, Beylikdüzü bölgelerinde ciddi sıkıntılar yaşandı." dedi.

'METROBÜS HATTININ KAPASİTESİNİN ÜZERİNDE YOLCU TAŞINIYOR'

Metrobüs ulaşımında bazı sıkıntıların yaşandığını söyleyen Kadir Topbaş, sıkıntıyı hattın kapasitenin üzerinde yolcu taşınmasına bağladı. Topbaş, “Bu sıkıntının giderilmesi ancak metro hatlarının gelişmesi ile mümkün.” dedi. Beklenenden erken kar yağışının başladığını da anlatan Topbaş, çok sayıdaki trafik kazasının belediye ekiplerini çalışamaz hale getirdiğini söyledi.

HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

Bize gelen bilgilere göre bugün ve önümüzdeki günlerde hava sıcaklığı 4-5 derece artacak. Kar beklenmiyor ama biz ekiplerimizi hazır tutuyoruz. Sabaha kadar 250 araçla bin 200 personel çalıştı. Bugün itibariyle hiçbir noktada sıkıntı yok. Köy yolları açık. Cuma itibariyle İstanbul'un hiçbir noktasında kar nedeniyle sıkıntı yok. Okullar tatil edildiği için İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya teşekkür eden Topbaş, Valimize teşekkür ediyorum, hem trafikte bir rahatlama hissettik hem de çocuklarımız sıkıntı yaşamadı. Ekibimize teşekkür ediyorum, gerçekten zor şartlarda çalıştılar. diye sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim