Başbakan Erdoğan, “Bizim illegal örgütle anlaşma masasına oturma derdimiz yok” dedi. Kandil ise ‘3 aşamalı yol haritası üzerinde anlaşıldığını’ ilan etti.

BAŞ­BA­KAN Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın, biz­zat gö­rev­len­dir­di­ği MİT Müs­te­şa­rı Ha­kan Fi­da­n’­ın İm­ra­lı­’da Ab­dul­lah Öca­lan ile yap­tı­ğı gö­rüş­me­le­re iliş­kin ver­di­ği bil­gi­ler­le, ay­nı gö­rüş­me­le­re iliş­kin PKK’­nın yan­daş­la­rı­na ak­tar­dı­ğı de­tay­lar ka­fa ka­rış­tır­dı.

Silah bırakmadan olmaz

Er­do­ğan, Pra­g’­a gi­der­ken, ön­ce, gü­ven­lik güç­le­ri­nin bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü­ne yö­ne­lik, ‘du­rup du­rur­ken ope­ras­yon yap­ma­dı­ğı­nı­’ be­lir­te­rek, “Dert­siz ba­şı­nı ni­ye der­de sok­su­n” de­di. Ar­dın­dan şun­la­rı söy­le­di: “Kal­dı ki, biz kim­se ile de an­laş­ma ma­sa­sı­na otur­mu­yo­ruz. Çün­kü bi­zim, il­le­gal bir ör­güt­le an­laş­ma ma­sa­sı­na otur­mak gi­bi bir der­di­miz as­la ola­maz. Si­lah­la­rı bı­rak­ma­dan bi­zim bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü ile mü­ca­de­le­yi kes­me­miz söz ko­nu­su de­ğil. Si­ya­si tem­sil­ci­le­riy­le mü­za­ke­re­le­ri ya­pa­bi­le­ce­ği­mi­zi söy­le­dik. İm­ra­lı­’nın ver­miş ol­du­ğu me­saj­ların çok önem­li ol­du­ğu­nu, is­tih­ba­rat ör­gü­tü­mü­zün biz­le­re ak­tar­dı­ğı bil­gi­ler çer­çe­ve­sin­de bi­li­yo­ruz.”
Baş­ba­kan, “Te­rör ör­gü­tü ile an­laş­ma der­di­miz yo­k” der­ken, PKK’­nın ya­yın or­ga­nı Nu­çe TV’­nin in­ter­net si­te­si ‘bes­ta­nu­ce.or­g’­da ya­yın­la­nan bir ma­ka­le­de, İm­ra­lı­’da­ki gö­rüş­me­ler­de mu­ta­ba­kat sağ­lan­dı­ğı­nı öne sür­dü. PKK si­te­si, biz­zat Apo’­nun ha­zır­la­dı­ğı­nı be­lirt­ti­ği 3 aşa­ma­lı yol ha­ri­ta­sı­nı şöy­le açık­la­dı:

İŞTE MUTABAKAT METNİ

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

1. AŞAMA: Hükümet, anadilde savunma hakkından sonra KCK tutuklularının tahliyesini sağlayacak hukuki düzenlemeleri yapacak. PKK da, bu adımlara paralel olarak eylemlerini durduracak. İki taraf, ‘çatışmasızlık ortamını kalıcı olarak’ ilan edecek.
2. AŞAMA: Türkiye, Suriye Kürdistanı’nı tanıyacak. PKK da, buna karşılık olarak Türkiye’deki silahlı güçlerini sınır dışına çekecek.
3. AŞAMA: Anayasa değiştirilecek. Anadilde eğitim ve özerklik anayasal güvenceye kavuşturulacak.

Editör: TE Bilisim