Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko, maden faciasının ardından Soma’daki işten atılmalara sert teki gösterdi. Beko, "Soma’da 3 bine yakın işçiyi işten atıyorsanız, kışın ortasında bu arkadaşlar işsiz kalıyorlarsa bizim geleneklerimize göre işçiyi işten atmak sosyal bir cinayettir." dedi.

DİSK Başkanı Kani Beko, hükümet tarafından belirlenecek yeni asgari ücrete ilişkin basın toplantısı düzenledi. Burada soruları cevaplayan Beko, öncelikle 301 işçinin maden ocağında şehit olmasından sonra Soma Holding'in, 6 ay boyunca işçilere ekonomik açıdan yardımcı olacağını vadettiğini ve hükümetin de bu konuda söz verdiğini hatırlattı. Somada büyük bir mağduriyet yaşandığına dikkat çeken Beko, "Soma Holding Soma'daki işçilere ‘Artık yardımcı olamam’ diyerek, 3 bine yakın madencinin iş akdini feshetti. Bize göre Soma Holding'in derhal Soma'yı terk etmesi lazım. Yaşananlar bizim için tam bir cinayettir. Madenleri Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) işletmesi lazımdır." dedi.

Devleti değişiş şirketler üzerinde maden yataklarını çağ dışı yöntemlerle işletmekle suçlayan Beko "Sonuç itibariyle işçi sağlığı ve güvenliği alınmadığından dolayı burada ölümlere neden oluyorlar. Şu gün yaşananlar bizim için tam bir sosyal cinayettir. Soma’da 3 bine yakın işçiyi işten atıyorsanız, kışın ortasında bu arkadaşlar işsiz kalıyorlarsa bizim geleneklerimize göre işçiyi işten atmak sosyal bir cinayettir." ifadelerini kullandı.




Editör: TE Bilisim