Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de süren 48. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda Türk karateciler yarın altı sıklette finale çıkacak. Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan en az dört altın madalya kazanarak tarihte ilk kez genel sıralamada Avrupa şampiyonu olmak istediklerini söyledi.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda altı sıklette finale çıkarak büyük bir başarıya imza atan milli karateciler yarın altın madalya için ter dökecek. Aykut Kaya, Ömer Kemaloğlu, Enes Erkan, Serap Özçelik, Tuba Yenen ve Şeyda Burucu zorlu rakipleriyle birincilik için mücadele edecek.

+ 84 kiloda son dünya şampiyonu Enes Erkan, büyükler kategorisindeki ilk altın madalyası için İtalyanların ünlü ismi Maniscalco karşısına çıkacak. Erkekler 67 kiloda Fransız William Rolle ve Ömer Kemaloğlu bu kez Budapeşte’de kozlarını paylaşacak. İkili daha önce üç kez Avrupa Şampiyonası’nda finalde karşılaşmış, bu maçların birini Kemaloğlu, ikisini ise Rolle kazanmıştı.

Geçen yıl Tenerife’de rakibine kaybederek gümüş madalyada kalan Ömer Kemaloğlu bu kez rakibinden rövanşı almaya çalışacak. 60 kiloda 2011 yılının Avrupa üçüncüsü Aykut Kaya bu kez Avrupa şampiyonluğu için Alman A. Heiman’la karşılacak.

SERAP ÖZÇELİK İLK PEŞİNDE

2011 ve 2012 yıllarında Avrupa şampiyonu olan Serap Özçelik, 50 kiloda üçüncü şampiyonluğu yolunda Fransız Alexandra Recchia ile mücadele edecek. Özçelik, Kasım ayındaki Dünya Şampiyonası’nda rakibine yarı finalde mağlup olmuştu. Serap Özçelik, altın madalya kazandığı takdirde üst üste üç kez Avrupa Büyükler şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk karateci olacak.

55 kiloda birbirinden başarılı maçlara imza atarak kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda finale yükselen Tuba Yenen, İtalyan S. Cardin ile şampiyonluk maçı yapacak.

Geçen yıl Tenerife’de Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Şeyda Burucu da 68 kilodaki ikinci altın madalyası için tatamiye çıkacak. Burucu finalde Avusturyalı A. Buchinger ile altın madalya için kozlarını paylaşacak.

HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, altı finalden en az dört altın madalya çıkarmak istediklerini söyledi. Türkiye’nin daha önce Avrupa Büyükler Şampiyonası’nda genel sıralamada defalarca ikinci olduğunu hatırlatan Delihasan, “Son yıllarda hep ilkleri başarıyoruz. Burada da elde edeceğimiz altın madalyalarla genel sıralamada zirveye çıkmak istiyoruz.” dedi.

Yarın ayrıca 75 kiloda Serkan Yağcı, Macar rakibi A. Virag, 61 kiloda Bahar Erşeker, Avusturyalı S. Kaup, ve Kata Erkek Milli Takımı da Avusturya ile üçüncülük maçına çıkacak.

48. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda final maçları Türkiye saati ile saat 13.00-14.30 arasında TRT Spor kanalından naklen yayınlanacak.

Editör: TE Bilisim