19 Mayıs 1919, Kurtuluş’un Ve Cumhuriyet’in İlk Adımıdır 19 Mayıs 1919, Kurtuluş’un Ve Cumhuriyet’in İlk Adımıdır
Diyarbakır’da karın ağrısı ile gittiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat olan Feyzi Aslantaş’ın karnından 20 kilogramlık kitle çıkarıldı.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi. Karnında 20 kilo 300 gramlık kitleyle yaşayan 8 çocuk babası 55 yaşındaki Feyzi Aslantaş, Genel Cerrahi Kliniği eğitim sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur’un müdahalesi sonucu eski sağlığına kavuştu. Türkiye’de Hacettepe Hastanesi dahil bir çok hastaneye giden ancak bir türlü sağlığına kavuşamadığını belirten Feyzi Aslantaş, doktorların 'Ameliyat olursan masadan kalkamazsın' dediğini söyledi.

Yıllardır işsiz ve yeşil kartlı olduğunu, bu hastalık yüzünden de çok çektiğini belirten Aslantaş, “Tam ümidimi yitirmiş, hayata küsmüş iken Prof. Dr. Yusuf Hocamızı bulduk ve kendisini bize önerdiler, geldik hastaneye hemen tetkik ve tahlillerimizi yaptı. 20 kilo 300 gramlık büyük bir kitle karnımda oluşmuştu ve doktor bey ameliyata karar verdi. Başarılı bir ameliyat ile o kitleyi karnımdan aldılar. 65 kiloydum 45 kiloya düştüm. Ameliyat esnasında ve sonrasında hiçbir şekilde tek masrafımız gitmedi. Hastanede tüm genel cerrahi servisinde yattığım süre içerisinde personel, doktorlar, hemşireler bana çok iyi baktılar. Bu mübarek ayda hayatımı kurtardılar. Allah kendilerinden razı olsun. Çok mutluyum.” diye konuştu.
Cihan

Editör: TE Bilisim