Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre 2016’nın 6 ayı itibari ile karşılıksız çek tutarı 13 milyar lira, adedi 385 bin oldu. Bu tür çeklerin tutarı aynı oranda kaldı, adedi yüzde 7 arttı.

Karşılıksız olarak ele alınan 1,8 milyar lira tutarında 64 bin adet çek daha sonra ödendi. Karşılıksız çeklerin ibraz edilen çeklere oranı adet olarak 0,3 puan artıp yüzde 3,6’ya ve tutar olarak 0,3 puan gerileyip yüzde 3,8’e denk geldi.


Karşılıksız çek adedinde ilk sırayı İstanbul aldı. Onun ardından Antalya, Ankara, İzmir ve Bursa geldi. Tutarda en büyük payı İstanbul elde etti. Onu Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa takip etti.

Tutar olarak karşılıksız çeklerin ibraz edilen çeklere oranında birinci yüzde 15,8 ile Hakkâri oldu. Onu yüzde 11,8 ile Ardahan, yüzde 9,7 ile Kırşehir, yüzde 8,8 ile Niğde ve yüzde 8,7 oranla Iğdır izledi. Son sırayı ise Karabük, Aksaray ve Tunceli paylaştı.

Öte yandan bankalara ibraz edilen çeklerin sayısı 2015’e göre yüzde 3 daraldı ve 10,8 milyon adede indi. Bu çeklerin parasal tutarı yüzde 9 artıp 345 milyar liraya geldi.
Cihan

Editör: TE Bilisim