İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 24 saat kesintisiz su için çalıştıklarını, şebeke sisteminden kaynaklanan problemin giderilmesini sağlayacak çalışma için kolları sıvadıklarını söyledi.

Kars Belediyesi, 2050 yılına kadar şehrin su ihtiyacını karşılayacak ve vatandaşların sağlıklı su içmelerine imkan sunacak içme suyu arıtma tesisinin işletme hakkını resmen üzerine aldı.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un makamında düzenlenen imza törenine, Devlet Su İşleri (DSİ) Kars Bölge Müdürü Hayati Çelenk ile İçme Suyu Dairesi Başkan Yardımcısı Kemal Şahin katıldı. Başkan Bozkuş, DSİ yetkililerine teşekkür ederek 2013 sonu itibariyle arıtma tesisinin ödemelerine başlayacaklarını söyledi.

Kars halkına 24 saat kesintisiz su verilememesi konusuna da değinen Bozkuş, arıtma tesisinden kaynaklanan bir problem olmadığını, aksine problemin şebeke sisteminden kaynaklandığını ifade etti. İller Bankası Genel Müdürlüğü'nden Karslı bir hemşehrileri ile beraber bir elektrik mühendisinin Kars'a gelip konuyu enine boyuna değerlendirdiklerini belirten Bozkuş, şebeke konusunun; DSİ’nin uygulama alanının dışında bir konu olduğu için İller Bankası yetkilileri ile masaya yatırıldığını aktardı.

Mevcut şebekenin yeniden çizilmesi gerektiği ve denetleyici kontrol ve veri toplama (SCADA) sisteminin uygulanmasının zorunlu hale geldiği bilgisini veren Bozkuş, "Bu sistemin, tonlarca su verilen mevcut sistemle, neden 24 saat su musluklardan akmadığının tespit edileceğini ve hastalığın nereden kaynaklandığı bulunup müdahale edilecek. 24 saat su verememek en büyük derdimiz. Kafamızda hep soru işareti oluşturuyordu. Bu sistem ile 20’nin üzerinde bulunan vana odalarımıza debimetreler konulacak. Böylelikle Atatürk Caddesi'nden İstasyon Caddesi'ne giden suyu ölçeceğiz. Diğer mahallelere giden suyu ölçeceğiz. Bakacağız ki saniyede kaç litre su şebekeden geçiyor. Nüfuza karşılık tüketilen suyu göreceğiz. Buradan hareketle bu problemi çözüp halkımızın 24 saat su almasını sağlayacağız.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim