YENİÇAĞ’da okuduğunuz  “katırların altına saklanan gerçekler”  ile birlikte  “şok Uludere raporu” kamuoyunda çok ses getirdi. Epey tartışıldı. Aldığımız onca tehdit hakaret yanında en hafifinden hayvan sever olmamakla da suçlandık. Bunun konuyla ne alakası varsa!..
Terör örgütü PKK’yı finanse eden kaçakçılık faaliyetlerine 12 Nisan’da bir darbe daha vuruldu. Türkiye-Irak sınırında, Kara Kuvvetleri 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığı (Hakkâri) sorumluluk sahasında,  “Bembo Gediği”  bölgesinde, katırlar ile sigara kaçakçılığı yapıldığı tespit edildi. TSK unsurları tarafından yapılan operasyonla beş kaçakçı şahıs ve 11 katır yakalandı... Bölgede yapılan arazi aramasında üç farklı noktada koliler halinde depolanmış 157 bin 500 paket sigara daha ele geçirildi.
Peş peşe yapılan bu operasyonlar PKK severlerin işine gelmediği için kaçakçılığı masum gösterme tezgâhları ile birlikte  “katırlar öldürülüyor” diye feryat figan ediliyor. Duygu sömürüsü yapılıp, sözde hayvan severliğe soyunulup, terör örgütüne yardım ve yataklık yapılıyor. Sürekli bel altından vuruyorlar. İşin kirli yüzünü bu sefer yazıyla değil son operasyonda ulaştığım fotoğraflarla anlatacağım. Yakalanan mallara bakın karar verin. Katırlara da iyice bakın!.. 

Peki katırlar öldürülüyor mu? Askeri yetkililere sordum. Aldığım cevap;  “Yediemine teslim ediliyor. Fakat nasıl oluyorsa teslim edilen katırlar kaçıp tekrar PKK’ya gidiyor...” 
Çökertilemeyen her kaçakçılık faaliyeti Mehmetçiğe DOÇKA, UÇAKSAVAR olarak geri dönüyor. Çevrilen köpek dolapları ve katır üzerinden siyaset yapmak isteyenler büyük bir yanılgı içindeler. Biline!.. Bu fotoğraflarla da gerçeği anlayamadıysanız bir yol daha buluruz.
Yalan yere yaygara kopartılan bir gerçeğe daha açıklık getirelim. Şemdinli Yeşilova köyüne bağlı 100 haneli Duve mezrası sakinlerinin  1995 yılında boşaltılan köylerine dönmek istedikleri, Valilik izin vermesine rağmen TSK’nın engel olduğuna dair iddialara... Şemdinli Kaymakamlığı Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün raporunu aynen  veriyorum;
“İnşaat faaliyeti yapılması için hak iddia edilen bölgeye ait herhangi bir belge bulunmamakta olup, ibraz edilen tapu yerinin daha farklı yerde olduğu, vatandaşların ellerindeki tapunun ’tapulu arazimiz’diyerek ev kurmak istedikleri yerlere ait olmadığı, yine söz konusu bölgenin Birinci Derece Askeri Yasak Bölge içerisinde bulunduğu ....” 
Bölgedeki askeri yetkililerin Ankara’ya ilettiği rapor;
 “Hududun sıfır noktasında bulunan söz konusu bölgeye yasal olmadığı halde köylüler tarafından ısrarla yerleşim yeri açılmak istenmesinin nedeninin; Hudut emniyeti ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında son dönemde alınan önlemlere karşı bir hareket, kaçakçılıkla ilgili alternatif çözüm üretme çabalarının bir sonucu ve yaklaşan seçimler nedeniyle rant elde etme yönünde bir girişim olduğu değerlendirilmiştir.” 
Allah nasip ederse, yarın sizlere bölgede PKK’nın haraç ve ihale faaliyetleri hakkında başkente gelen son şok raporu ileteceğim. 
YENİÇAĞ’ı izlemeye devam edin.