Kobani kararları sonrasında Meclis’te ortalık karıştı Kobani kararları sonrasında Meclis’te ortalık karıştı
Kayseri’de içlerinde çocukların da bulunduğu 70 kişi camide, Hz. Muhammed (sav)’in sünnetlerinden birisi olan itikafa girdi.

Kent merkezinde yer alan Hacı Kılıç Camii avlusundaki odalarda itikafa kapanan 70 kişi, gece ibadet yapıp, gündüz istirahat ediyor. 5 yıldır itikaf ibadetini yerine getiren Mustafa Şenol, “Burada Ramazan’ın son 10 günü olan itikafı yerine getirmeye çalışıyoruz. Dün akşam itibariyle başladık. Bu, Kayseri’de 2011 yılından itibaren başlayan bir süreç. Burada itikafa girmeye çalışıyoruz, Allah’ın izniyle. İtikaf Peygamber Efendimizin unutulmuş bir sünnetiydi. Büyüklerimizden öğrendiğimiz kadarıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Günümüz burada bu şekilde geçiyor. Gündüzleri istirahat ediyoruz ama geceleri ibadet ile geçiyor. Şu an itibariyle 70-80 kişi kadar varız. Ama bu sayı daha da artacaktır. Küçük yaşlarda olan arkadaşlarımız da var. Daha yaşlı olan abilerimiz de var. Orta yaşlarda her yaştan abi var burada.” dedi.

Üniversite öğrencisi olan ve 2 yıldır itikafa kapanan Burak Kayhan ise “İtikafı yapmış bulunuyoruz. Benim ikinci yılım bu. Geçen yıl baya huzur buldum burada. Onun için bir daha geldim. Bu itikaf Peygamber Efendimiz'in unutulmuş sünneti olduğu için biz kendimize bunu borç biliyoruz. Diğer insanların da tanıması ve yapması için. Bu itikaf dünyadan 10 gün ara demek. Sürekli Allah’ı anıyoruz. İnşallah diğer insanlara da nasip olur.” şeklinde konuştu.

Dün akşam ezanı ile birlikte başlayan itikaf ibadeti, arife gecesinde son iftarla birlikte son bulacak.Cihan

Editör: TE Bilisim