Kelkit Vadisi, vadinin beslendiği farklı il ve ilçelerin zirvelerinden başlayan uzun bir yolculukla çayın Yeşil Irmak’la birleşip, Karadeniz’e ulaşan ezelden ebede süren saf, temiz, berrak suların bitmeyen akışıdır.

Vadi havzasında yaşayan insanlar kadim Türk yurtlarının evlatlarıdır. Binlerce yıldır birbirine her türlü tarihi kültürel ve akrabalık bağlarıyla bağlanmış, Kelkit çayının suları gibi saf temiz pırıl pırıl insanlardır.

Gümüşhane’nin şirin bir ilçesine ismini vermekten öte, çok geniş stratejik bir nehir havzasının coğrafi adıdır. Sivas, Erzincan, Gümüşhane, Giresun, Tokat vb. birçok il, ilçe ve köylerin kendini bu havza ile tanımladığı, aidiyet duyduğu bunun gündelik yaşama yansıdığı adeta et tırnak gibi olduğu, kader birliği yaptığı cennet vatan köşesidir.

Nehrin Gümüşhane Kelkit, Şiran, Köse ilçeleri Giresun Alucra, Çamoluk, Şebinkarahisar ilçeleri, Sivas Koyulhisar vb. ilçeleri benzer ortak sorunları yaşıyor.

İşte bu sorunların çözümüne STK boyutuyla katkı yapacağını düşündüğümüz platform için katkı yapan emek veren herkese minnettarız.

Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”

Akıl, bilim, tarih ve bölge gerçekleriyle bir araya gelen platform yöneticileri birliğin gücünü sinerjiye dönüştürecek umut veren bu teşebbüsü yürekten alkışlıyoruz.

Gümüşhane Şiran ŞİDEF’in ilçede düzenlediği panel, özellikle hem ilçe hem bölgede büyük olumlu yankı yapmıştır. İlçenin Karadeniz’e ve dünyaya Anadolu’nun doğu, güney doğuya, orta doğuya bağlayacak daha kolay daha az maliyetle ulaşımını sağlayacak Tersun Dağı tünelinin açılması için zirvede yapılan basın açıklaması umutları yeşertmiştir.

Kelkit vadisi platformu haberi daha da umutlandırmıştır. Zira bir il, ilçe boyutunu aşan sorunlar için böyle bir ortak akla dayanışmaya çok acil ihtiyaç vardı. Bu son derece isabetli bir karar olmuştur.

Platformun daha geniş bir alana yayılacak ilçelerle takviye edilerek çok olumlu neticeler alınacağını düşünüyorum. Bölge aynı zamanda ülkenin işgalden kurtuluşuna katkı yapan 19 Mayıs 1919 Samsun, Amasya, Sivas, Erzurum milli mücadele fitilinin ateşlendiği kurtuluş hattının da güzergâhıdır.

Şehir merkezlerine çok uzak çok ihmal edilen ilçeler aynı kaderi yaşayan layıkıyla hizmet almakta zorluk çekenler için bölge gerçeklerinin ortak aklın kıyama kalkması herkesin menfaatinedir.

Bilimsel toplantılarla sorunlar çözüm yolları konusunda idareler siyaset kurumu ile daha ciddiye alınacak bir kamuoyu baskısı yapmak için son derece önemli bir adımdır.

Bölgenin kalkınması, sorunlarının çözümü, ekonomik potansiyelin geliştirilmesi bölge insanın ve siyaset kurumunun ilgisini sorunların çözümünü daha fazla kolaylaştıracaktır.

Platformun kuruluşuna emek veren gayret gösteren katkı yapan herkesi yürekten tebrik eder takdir duygularımızı ifade etmek isterim.

Platformun çabalarını dikkatle takip edip destek vereceğimizi, gelişmeleri ilgiyle izleyeceğimizi, güzel haberleri atılan olumlu adımları alkışlayacağımızı ifade etmek isterim.

Bölge insanı olarak biz de platformun parçası olacağımızı ifade eder, platformun çalışmalarında başarılar dileriz. Yolunuz açık olsun.

Sabri Şenel - 5.10.2024 - Gümüşhane

Editör: Kerim Öztürk