CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP grup toplantısı konuşmasından satır başları:

- Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam sehpasına giderken onurluydular, kararlıydılar, Bağımsız Türkiye diye haykırdılar. Adalet dağıtması gereken kurum adaletsizlik dağıtırsa toplumun vicdanında derin yaralar açar. 3 fidanın darağacına gönderilmesi vicdanları kanatmıştır. Siyasi idamlara her zaman karşıyız. Adnan Menderes'in idamı da aynı şekilde vicdanları kanatmıştır. Düşüncelerinden dolayı insanların idam edilmesi demokraside kararnlık noktalar olarak yerini almıştır.

- Galatasaray'ı yürekten kutluyorum. Güle oynaya Taksim'e çıktılar. AKP'nin valisi yeniden konuştu, oraya az sayıda Galatasaraylı gitmiş az süre kalmışlar. Uzun süre kalsalar belki onlar da çukura düşerlermiş. Sayın Vali kusura bakma o çukurdaki sensin. Devletin valisi yasaları uygular, iktidarın valisinin tek derdi koltuğuma nasıl yapışabilirim ve Başbakan bana ne der.

- 17 yaşındaki bir kız çocuğuna yaptıklarınızdan ötürü utanıyor musunuz? Taksim 1 Mayıs için çok önemli. Orada insanlar özgürlük için bedel ödediler. Bir yıl önce de Taksim'de kutlandı. Kimsenin burnu kanamadı bayram havasında geçti. Köprüler kaldırıldı, metrolar durduruldu.

- Talimat gelmiş diktatörden, bayramı orada kutlamayacaksınız. Herkes de orada kutlanmayacak diye aynı emre itaat ediyorlar. Barış varken kavga neden? İnsanların birbirini kucaklamaları varken biber gazı cop neden?

- Biz toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde şiddeti asla kabul etmeyiz. Devletin koruma görevlileri vatandaşın özgürce eylem yapmasının güvencesidir. Sosyal devletin görevi budur.

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı

- Aramızda Şeker Piliç çalışanları var. Dünya için önemli bir marka yaratıldı. Bin 734 çalışanı var. Toplam 20 bin aileye gelir sağlıyor. Ve bu iflas etti. İzlenen ekonomi politikası sorun yaratıyordu. CHP milletvekilleri 2011 Ocak'ında olayı saptadılar. Ve parlamentoya beyaz et üreticilerinin sorunları ile ilgili araştırma önergesi verdi. Ne oldu? Üstü örtüldü. Ve bugün bini aşkın işçi işsiz. Devletten olan alacağını alamadığı için battı.

- Şeker Piliç'in Ocak 2012 itibariyle 21 milyon 911 milyar lira devletten alacağı vardı. Batıran bu devlet, batıran AKP hükümeti, batıran Recep Tayyip Erdoğan.

- Beyaz et üreticileri sektörünün 350 milyon lira devletten alacağı var. Bir ülke üretirse güçlü olur, işsizlik sorununu çözer. Hangi uygar çağdaş sosyal devlette fabrika kapanması için devlet özel politika üretir?

- Askerlik süresi kısalacak dediğim zaman Sayın Erdoğan peki askere kim gidecek diyordu. Anladık senin çocukların gitmiyor da... Şimdi bizim dediğimiz yere geldiler. CHP her zaman doğruları söyler.

- Suriye'de güzel olaylar yaşanmıyor. Siviller, çocuklar öldürülüyor. Suriye'nin bugün yaşadığı tablonun sorumlularından birisi Erdoğan'dır. Yangının üzerine benzinle giderseniz o yangın size de sıçrar. Olayların sebebi Erdoğan'dır ve onun çapsız dışişleri Bakanı'dır. Suriye'de kardeş kavgası var. Dışarıdan militan getiriyorsun, Türkiye'de eline silah veriyorsun, Suriye'ye git kardeşini öldür diye gönderiyorsun. Bir gün o insanlar gelir senin karşına dikilir.

- 90 yıldır hiçbir komşumuzla savaş noktasına gelmedik. Kimsenin oyuncağı olmadık ta ki AKP'ye kadar. Egemen güçlerin Ortadoğu'daki taşeronu haline geldi. Akçakale'de bir polisimiz şehit edildi. Hesabını soran var mı hayır... Kimyasal silah kullanıldı diyorlar, açıklama geldi muhalifler kullanıyor diye. Allah'ın yardımı ile Esad gidecek diyor. Aynı anda İsrail Suriye'yi bombalıyor. Sende hiç vicdan yok mu? İsrail jetleri kalkıyor Suriyeli müslümanları bombalıyor, Erdoğan da bunu allah'ın takdiri olarak bu millete sunuyor. Ne söylemiştim, yalancıdan Başbakan olmaz.

- Gazze'ye gideceğim diyordu. Talimat geldi, önce ABD'ye gel sonra gidersin diye.

- Bütün olayları yakından izliyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu açmazları da yakından izliyoruz.

- Anayasa konusunda biz seçim meydanlarında halka CHP iktidar olduğunda özgürlükçü, demokratik, devletin parlamenter sistemini güçlendiren bir anayasa için söz veriyoruz dedik. Anayasa Komisyonu oluşturuldu, masyaa otururken gerekli önlemleri aldık. Buradan yüzde 100 anlaşma çıkmayan madde komisyona gitmeyecek dedik.

- Bize çok eleştiri geldi neden masaya oturdunuz diye. Bizim sözlerimiz vardı. Çağdaş bir anayasa ve AKP'nin maskesini indireceğiz sözü vermiştik.

- Anayasa konusunda en son eleştireceğiniz parti CHP'dir. CHP'yi eleştirirken önce elinizi vicdanınıza koyun. Olmayan vicdanlara seslenmiyoruz, ne diyebiliriz ki zaten.

- Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda kadın erkek eşitliğini savunduk. Ama kadınlara hak verilmez, çalışamazlar diyor.

- Türk sözcüğüne alerjisi var Erdoğan'ın, bunu da çıkaracağız anayasadan diyor. Bir tek CHP'li kalsa sana bu değişikliği yaptırtmayacaktır. Kendisine sormuştum sen hangi ülkenin Başbakanısın diye? Diyemiyor bakın. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti alerjisi var. O zaman doktora git kardeşim, tedavi etsinler seni.

- bir vali daha vardı Ben hükümetin valisiyim diyordu. Zavallı adam daha ne görev yaptığını bilmiyor. Sen arabanda Türkiye Cumhuriyeti bayrağını taşıyorsun, o bayrağın ne anlama geldiğini bilmiyorsun.

- Hak-İş gitti 1 Mayıs'ta halay çekiyor. Siz sendikacı değilsiniz. Arkadaşını işçiyi satan adama ben sendikacı demem. Gerdan kırarak poz veriyorlar. İnsan biraz utanır. Senin arkadaşların cop yiyior. Polis izin vermiş Taksim'de halay çekeceklermiş. Sen o meydanda ne olduğunu bilmezsin.

- Biz kadınlar daha fazla siyasete girsinler önerisi yaptık. Karşı çıkan kim AKP. Sevsinler sizin Adaletinizi ve Kalkınmanızı. Sizi siyasetten bile alıkoyan, eşitliğinize göz koyan AKP'ye ders vermek artık sizin görevinizdir.

- Her isteyen sendika kursun, yasak getiriyorlar. Güvenlik güçleri sendika kuracaksa bu yasal düzenleme ile olsun dedik. Karşı çıkan AKP.

- Kadın çalışacaksa ve önünde engel varsa devlet bu engelleri kaldıracaktır dedik. Getiren kim CHP, karşı çıkan kim AKP.

- Sabah akşam CHP'yi eleştirerek siyasete katkı yaptığını düşünen liberallere sesleniyorum. CHP'nin yeni anayasa konusundaki söylemlerini duydunuz mu? Elinizi vicdanınıza koyun ve ondan sonra CHP'yi eleştirin.

- Pek çok ülkenin anayasaında değiştirilmesi teklif edilmeyen maddeleri var. Çoğunluğum var ben onu yok edeceğim. Senin gücün yetmez ona. Türk sözünü anayasadan kaldırmaya kimse cesaret edemez. Atatürk'ün kurucu ve önder rolü anayasanın başlangıcında yer alacak.

- Süreç konusunda defalarca konuş dedik, konuşmayacağım dedi. Pazarlık masasının diğer tarafındaki konuşuyor, sen neden konuşmuyorsun. Gerçekleri AKP'nin Kandil sözcüsünden öğreniyoruz. Bülent Arınç hükümet sözcüsü ama Kandil'de de sözcüleri var. Erdoğan Murat Karayılan'ın söyledikleri doğru mu değil mi? Ben dayattım o da silahların gölgesinde kabule tti diyor.

- Sen esirsin, o yüzden konuşmuyorsun. Çünkü ne söyleyeceğini bilmiyorsun. Korkuyorsun konuşmuyorsun, senin sözcün Kandil'den konuşuyor. 76 milyon gerçekleri Kandil'den öğreniyor. 17 yaşındaki çocuğa gücün yeter, polisini gönderirsin, terör örgütüne gelince sesin soluğun çıkmaz. Biz böyle adama Başbakan demeyiz. Sen bu ülkeye layık değilsin. Sen Ortadoğu'da bizi batağa sürükledin. Polis devleti kuruyorsun. Senin gücün hiçbir CHP'liye yetmez.

- Topunla gel tüfeğinle gel. Gelmezsen namertsin.

- Hepimize büyük görevler düşüyor. Günün 24 saati bize az gelmeli. Bu ülkenin garantisi CHP'dir. Medyayı satın alarak CHP'yi susturacağını sanıyor. Biz bu ülkenin bağımsızlığı için birliği bütünlüğü için etnik kimliği ne olursa olsun herkesi kucaklayan bir partiyiz.


Editör: TE Bilisim