Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Türkiye’deki basın ve fikir emekçilerinin yaşamakta olduğu baskıları kaygıyla izlediklerini belirtti.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz’ün KKTC milletvekili Doğuş Derya’ya yönelik açıklamalarına tepki gösteren KTGB, kendisini “Kuzey Kıbrıs’taki siyasi tartışmalara müdahil olmak yerine Türkiye’de giderek kötüleşen basın özgürlüğü ve demokrasi konularında çağ dışı uygulamalardan vazgeçmeye" davet etti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sayın Öz Kuzey Kıbrıs’taki siyasi tartışmalara girmek yerine Türkiye’de giderek sıfırlanma noktasına gelen basın, düşünce ve ifade özgürlüklerinin geldiği noktaya odaklansın. En temel insan hakları arasında sayılan düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün katledildiği, gazetecilerin haber yazamaz, yorum yapamaz hale getirildiği, siyasi iktidara muhalif hemen herkesin tutuklama, gözaltı, ağır para ve hapis cezası ile karşılaştığı bir ülke haline gelen Türkiye’deki basın emekçilerinin yaşamakta olduğu süreci büyük bir kaygıyla izlemekteyiz." denildi.

Doğuş Derya, meclis kürsüsündeki konuşmasında Kıbrıs Barış Harekatı sırasında tecavüze uğrayan kadınlar olduğunu söylemişti.

Editör: TE Bilisim