Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Bostanlı’da 5.’si düzenlenen hamsi şölenine katıldı. Karadeniz Konfederasyonu ile Karşıyaka Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği şölende vatandaşlara mangalda 10 ton hamsi ikram edildi. Kendisine ikram edilen hamsilerden yiyen Kılıçdaroğlu, Karadenizlilere övgüler yağdırdı. Gençlerin horon oynama teklifini kabul etmeyen Kılıçdaroğlu, kürsüye çıktığında, “Gençlerin horon oyununa katılamadım ama gün gelir devran döner biz de oyun oynarız.” dedi.

            CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bir telefon geldi İzmir’den ‘Hamsi şenliği var’ dediler. İzmir’de hamsi olmaz, nasıl olur şenliği? 'İzmir’de ‘Karadenizliler var, Karadenizlilerin olduğu her yerde de hamsi şenliği var’ dediler. Ve ben gelmeye karar verdim. Karadeniz bizim ülkemizin en güzel coğrafyalarından birisi. İnsanı çalışkan, mizah duygusu yüklü, çabuk sinirlenir, sonuca hemen varmak ister, ama siz bakmayın arkada erkek egemen bir Karadenizli grup var. Aslında Karadeniz'de asıl üreten Karadeniz’in yiğit kadınıdır. Karadeniz’i dünyanın neresine giderseniz gidin bir Karadenizli ile karşılaşırsınız. İşini en güzel şekilde yapar çalışır, en güzel şekilde çalışır, haksızlığa tahammül etmez, tepkisini hemen cevap verir. Bu nedenle Karadeniz’in erkeği biraz hırçındır. Hırçın olduğu için de hepimiz saygı duymalıyız. Saygı duyalım ki Karadenizliyi her yerde her ortamda kucaklayacağız. Onlara her zaman kucağımı açtım. Partinin yönetim kademelerini tamamında mutlaka ve mutlaka Karadenizli vardır. Olması da gereklidir. Onlar Türkiye’nin teminatıdır. Güvencesidir, Karadeniz. Yeşilliğin bütün tonlarını görmek istiyorsanız mutlaka Karadeniz’e bir turisttik seyahat yapın. Denizi görecekseniz Karadenizli gibi hırçın, yağmuru görecekseniz sürekli yağan, insanını görecekseniz sevecen, bu nedenle burada hamsi şenliğinde olmaktan, Karadenizlilerle kucaklaşmaktan son derece mutlu, huzurlu ve onurluyum. Onlarla onur duyuyorum. İnsanı hırçın dedik ama Türküleri güzel, fıkraları güzel, doğası güzel, insanı güzel bir Karadenizimiz var. Başkan Hızır Bey dedik ki, ‘Karadenizliyiz ama İzmir’e yerleştik. Karadenizli İzmirliyiz’ dedi. Bu aynı zamanda Karadenizlinin gittiği yerde o kentin ayrılmaz bir parçası olduğunu gösteriyor. Onu da yürekten kutluyor ve İzmirli Karadenizlileri yürekten kutluyorum.“ diye konuştu.

            DEVRİM ŞEHİDİ KUBİLAYI ANDIK

            Hamsi denince akla Karadeniz geldiğini, İzmirliler için de öğretmen asteğmen Kubilay’ın son derece önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bugün Karadenizlilerin hamsi bayramı. Hamsi Karadenizin bir parçası. Karadenizliler dışındakiler onu balık olarak görürler ama Karadenizli onu balık olarak görmez. Bunu hayatının bir parçası olarak görür. Hamsi deyince aklımıza Karadeniz ve Karadenizliler gelir. Bugün önemli bir gün aynı zamanda. Devrim şehidi Kubilay’ı andık bugün. Demokrasinin, Cumhuriyetimizin geleceği açısından geçmişimize sahip çıkmak, cumhuriyet için bedeller ödemiş insanlara sahip çıkmak, hepimizin her yurtseverin görevlerinden birisidir. Karadeniz'in hamsi şenliğine katıldım ama Cumhuriyetimizin temellerine kanını akıtan şehit olan devrim şehitlerini bugün andık. Onlara da minnet borçluyuz ve unutmayacağız.“

            Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karadeniz Federasyonu Başkanı Hızır Murtezağolu ve çok sayıda partili katıldı.
Editör: TE Bilisim