Başbakan Erdoğan’ın Konya Ekonomi Ödülleri Töreni’nde yaptığı kuvvetler ayrılığı çıkışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tepki geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın demokrasiden şikâyetçi olduğunu savunarak“Başbakan kendi saltanatını kurmak istiyor” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın "Şehir hastaneleri projemizi hayata geçiremedik. En başarılı olduğumuz alanlardan biri olmasına rağmen bunu sağlıkta aşamadık. Niye? Bürokratik oligarşi ve yargı, bunlara takılıp kalıyoruz. Ama dışarıdan bakanlar zannediyor ki '326 milletvekiliniz var yine mi bahane' ama kuvvetler ayrılığı denen olay var ya o geliyor önümüze engel olarak dikiliyor" sözlerinin ardından çıkan ‘kuvvetler ayrılığı’ polemiği büyüyor. Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Erdoğan'a kuvvetler ayrılığı tepkisi geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP MYK toplantısı öncesi basın mensuplarının karşısına çıkarak Başbakan Erdoğan’ın ‘kuvvetler ayrılığı’ çıkışını eleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu 2002 seçimleri öncesi siyasi yasağı bulunan Başbakan Erdoğan’ın milletvekili olması önündeki engeli CHP’nin kaldırdığına dikkat çekerek, “Şimdi geldiğimiz noktaya bakın. Kuvvetler ayrılığı ilkesinden şikâyet ediyor” dedi.

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Erdoğan'a kuvvetler ayrılığı tepkisi geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunu söyleyen başbakan o ülkede başbakanlık yapamaz. O başbakan halkın önüne çıkıp demokrasiden bahsedemez. Kendi saltanatını kurmak isteyen bir başbakandır. Bütün çağdaş dünya kaygıyla izliyor. Nasıl güçler ayrılığından şikâyet edebilirsiniz. Ağzından çıkan her cümle kanun oluyor. Böyle demokrasi olur mu? Bir insanın demokrasiden bihaber olduğuna ilk kez tanık oluyorum. Her rejimde iktidarla muhalefet vardır.  Yetmiyor bir de muhalefetten şikâyet ediyor. Ortaçağ desem hafif kalır. İlk çağ desem o çağda demokrasi mücadelesi veren insanlara haksızlık olur. Gelişmiş ülkelerde Barolar, üniversiteler ayağa kalkar, sivil toplum kuruluşları, medya ayağa kalkar. En önemlisi aydınlar ayağa kalkar” sözleriyle Başbakan Erdoğan’ın ‘kuvvetler ayrılığı’ çıkışına tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim