LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Ankara Elmadağ Şehit Sertaç Uzun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından Kimya Tanıtım Günleri düzenlendi.

Meslek lisesinin kimya bölümünün tanıtımı amacıyla düzenlenen etkinlikte, bu bölümü seçmek isteyen öğrencilerin fikir edinmeleri amaçlandı. Öğrenciler yaptıkları kimya deneyleriyle ilginç gösteriler sundu. Kimya sergisini gezenler deneylerle yapılan gösterileri ilgiyle izledi.
Kimya bölümünü seçen öğrencileri ilerideki hayatlarında birçok sektörde tercih edebilecekleri iş imkanları bekliyor.

İlaç sanayinden kozmetiğe, madencilikten gıda, petro kimya,otomotiv sektörüne kadar birçok iş sahası kimya alanının içine giriyor. Bu alanlardaki teknik elaman ihtiyacını da meslek liseleri karşılıyor Elmadağ Mesleki Eğitim Merkezi kimya bölümü de kendi bölümünün tanıtımını yaparak kimyanın ne kadar zevkli bir dal olduğunu bu mesleği seçmek isteyenlere tanıtmaya çalışıyor.
Okul Müdürü Sakin Çıplak, ''Burada amacımız okulumuzda bulunan kimya bölümünün mesleki tanıtımını gerçekleştirmektir. Elmadağ ilçemizde kimya alanında oldukça fazla iş imkanı olduğunu düşündüğümüzden kimya alanını ön plana çıkartmaya çalıştık. Bu Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün her yıl her ilçenin en az bir alanı tanıtması projesi kapsamında gerçekleştirilmiş bir çalışmadır.'' dedi.

Editör: TE Bilisim