Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda D100’deki hız limiti yükseltildi. İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan Karayolu Trafik Yönetmenliği’nin 100. Maddesi gereği 50 kilometre/saat olan D-100 hız sınırı UKOME tarafından alınan karar doğrultusunda 70 kilometre/saate hıza çıkartıldı.

    50’YDİ 70 KİLOMETRE/SAAT OLDU

    UKOME vatandaşlar tarafından gelen talepler doğrultusunda D-100’deki hız sınırı 50’den 70 kilometre/saat hıza yükseltildi. Sakarya il sınırından İstanbul il sınırına kadar olan D-100 güzergahında hız sınırı daha önce İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği sınıra 20 kilometre/saat eklenerek UKOME kararı doğrultusunda 70 kilometre/saat oldu.

    UKOME YETKİ KULLANDI

    İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan Karayolu Trafik Yönetmeliği’nin 100. Maddesi’nde ‘Yerleşim yeri içinden geçen yollarda hız sınırı 50 kilometre/saat olarak belirlenmiştir. Yönetmelikte il ve ilçe trafik komisyonlarını veya UKOME belediye sınırları içindeki karayollarında otomobiller için hız sınırını 20 kilometre/saat kadar artırmaya yetkilidir” denilmekte. Aynı yönetmeliğe göre Kocaeli il sınırlarından geçen D-100 de şehiriçi yol olarak kabul ediliyor ve 50 kilometre/saat hız sınırı bulunuyor. UKOME, Karayolu Trafik Yönetmeliği’nin 100. Maddesi’ne dayanarak D-100’deki hız sınırını 20 km/s artırarak 70 kilometre/saat olarak belirledi.

    Öte yandan D-100 üzerindeki trafik uygulamaları İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği 50 kilometre/saat üzerinden değil UKOME tarafından yükseltilen 70 kilometre/saat hız sınırından yapılıyor. D-100’deki trafik uygulamalarını emniyet müdürlüğü gerçekleştiriyor.

    BAZI BULVAR VE CADDELERDE HIZ SINIRLARI

Yalova il sınırından Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı’na kadar hız limiti 70 kilometre/saat

Darıca Atatürk ve Tuzla Caddesi'nde hız limiti 60 kilometre/saat

İzmit Kuzey yanyol-Rafet Karacan Bulvarı-Demokrasi Bulvarı-Gazi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı-1. geçitten itibaren Hürriyet ve Cumhuriyet Bayındırlık TOKİ konutları 17 Ağustos Bulvarı-Kurtuluş Bulvarı üzerinde hız limiti 50 kilometre/saat

İzmit Şahabettin Bilgisu Caddesi-Alemdar Caddesi-Cengiz Topel Caddesi-Leyla Atakan Caddesi ve İnönü Caddelerinde hız limiti 30 kilometre/saat

Yayaların karşıdan karşıya geçtikleri trafik ışıklarının bulunduğu bölümlerde hız limiti 30 kilometre/saat

Editör: TE Bilisim