Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Rusya'nın başkenti Moskova'da filmlere konu olacak ilginç bir kaçakçılık olayı yaşandı. Moskova'nın uluslararası Şeremetyovo Havalimanı'nda, Fabio Richard Rodrigez isimli Kolombiyalı bir papazın midesinden 800 gram kokain çıkması herkesi şaşırttı.

Rus basınında yer alan haberlere göre, Moskova'ya misyonerlik amacıyla geldiğini iddia eden papaz, havalimanında aniden rahatsızlandı. Havalimanı görevlileri, Rodrigez'in durumundan kuşkulanınca derhal harekete geçti.

Konuyla ilgili basına konuşan Rusya Federal Uyuşturucu ile Mücadele Servisi (FSKN) yetkilileri, "Papaz elbisesindeki yabancı, gözaltına alınarak Moskova'daki bir hastaneye kaldırıldı. Yapılan aramalarda yabancı vatandaşın mide ve bağırsağında 18 paket kokain bulundu." bilgisini verdi.

Daha sonra Himki bölge karakoluna götürülen papazın ifadesi alındı. Üzerinde çıkan belgeye göre, Rodrigez Karayip Denizi bölgesindeki bir İngiliz kilisesinde papaz olarak görev yapıyor. Polise ifade veren Rodrigez, "Bunu yapmaya beni mafya zorladı. Başka şansım kalmamıştı." iddiasında bulundu.

Kolombiya'nın Moskova Büyükelçiliği yetkilileri de Himki bölge karakoluna davet edilirken, papaza 15 yıla kadar hapis cezası verilebileceği ifade ediliyor. Ayrıca Kolombiyalı papazın, Bogota-Paris-Moskova aktarmalı uçakla geldiği belirtildi.
Editör: TE Bilisim