Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Mısır’da düşürülen Rus yolcu uçağı ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Rus Kommersant gazetesine konuşan istihbarat kaynaklarının iddiasına göre, bomba uçağın yolcu koltuklarının birinin altına yerleştirilmiş.

Kommersant’a göre, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) terör saldırısı ile ilgili geniş şekilde araştırma yaptı. Bir kaynağın iddiasına göre, FSB patlamanın uçağın hangi bölümünde meydana geldiğini tespit etti. İncelemelerde patlamanın uçağın kuyruk bölümünde meydana geldiği ve bombanın Şarm-el-Şeyh Havalimanı’nda çalışan bir görevli tarafından uçağa konulduğu ortaya çıktı. Gazete, “Uzmanlarının tahminlerine göre bombayı uçağa havaalanında çalışan bir işçi getirmiş.” dedi.

Kommersant, patlayıcı maddenin fabrika ortamında hazırlandığını ve saatli bomba olduğunu iddia etti.

Kogalymavia Havayolu'na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı Moskova saati ile 06.51’de St. Petersburg’a varmak üzere Şarm-el-Şeyh Havalimanı’ndan havalanmıştı. Uçak ile bağlantı, havalandıktan 23 dakika sonra kesilmişti. Düşen uçakta 7 mürettebat dahil 224 yolcu hayatını kaybetmişti.

Dün FSB Başkanı Aleksandr Bortnikov, Mısır’ın Sina yarımadasında düşen uçağın bomba ile düşürüldüğünü açıklamıştı. Bunun üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır’da uçağı düşürenleri bulup cezalandıracaklarını söylemişti.

Editör: TE Bilisim