MHP Kars il başkanlığı MHP Kars il başkanlığı
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) Kars İl Müdürü Mustafa Işık, kadın girişimcilere, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ verildiğini bu çerçevede kadın işletmecilerin Kars’ta sayısının artmasını beklediklerini söyledi.

Işık, bu çalışmayla kadın girişimcilerin sayısını çoğaltarak, kadınların il ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamalarının hedeflendiğini ve nitelikli iş fikri olan kadın girişimci adaylara verilen eğitim sonrasında kendiişlerini kurmalarının teşvik edildiğini belirtti.

Bu çerçevede, kadın girişimcilerin iş gücü içerisinde daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla girişimcilik destek programında kadın girişimciler için destek oranlarına yüzde 10 ilave yapıldığını hatırlatan Işık, kendi işini kuracak kadın girişimci adaylarının 'KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'ne başvurabilmelerinin sağlanması amacıyla girişimcilik eğitiminde başarılı olmaları gerektiğinin altını çizerek, “Girişimci adaylara bu eğitim sonunda sertifika verilecektir. Yeni Girişimcilerimiz hem üretken hale gelip ekonomiye hem de yanlarında işçi çalıştırmak suretiyle istihdama katkı sağlayacaklardır. Böylece Hem kendileri hem de ilimiz kazanacaktır." dedi.

Editör: TE Bilisim