Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Samsun’un Bafra ilçesinde Ladik Akpınar Köy Enstitüsü (LADER) mezunu iki öğretmen Remzi Söylemez ve Kamil Dikmen’in organize ettiği ,'Resimlerle okul anıları ve köy enstitüleri' programında duygusal anlar yaşandı.
Bafra Öğretmenevi'ndeki program ebediyete göç etmiş eğitim emekçileri ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Konu hakkında bir konuşma yapan emekli öğretmen Kamil Dikmen, "Öğretmenler Günü ve haftası dolayısı ile Bafra’daki köy enstitüsü çıkışlı öğretmenlerimizin kendi seslerinden 62 yıl öncesinin anılarını dinlemek onların nezdinde kayıp eğitimcilerimizi anmak için bu tür bir mini bir program yapmak istedik. Eğitim aşamalarında ülkemizdeki köy enstitülerinin kalkınmada, eğitimde amaçlarını anlatmak ve dinleyerek anıları tazelemek, onlara olan borcumuzu, saygımızı göstermek istedik. Yaşayanlarımıza sağlıklar diler, merhum eğitimcilerimizi rahmetle anarız.’’ dedi. Dikmen ayrıca köy enstitüleri hakkında da bilgiler aktardı.
Konuşmadan sonra ise Ladik Akpınar Köy Enstitüsü (LADER) mezunu öğretmenlerin okul yılları ve anıları resimlerle sinevizyon eşliğinde gösterimi yapıldı.

Editör: TE Bilisim