YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Batman Kozluk 75. Yıl Ortaokulu anlamlı bir kampanyaya imza attı. Önceki yıllarda başlattıkları kampanyalarla okullarında kütüphane kuran ve çevre kirliliğine dikkat çeken öğretmenler ve öğrenciler, şimdi de 'Ağaçsız Köy Kalmasın' sloganıyla başlattıkları kampanyayla köy okullarını ağaçlandırıyor.

    Türkçe öğretmeni İbrahim Altun’un doğa temalı dersini uygulamalı işlemesiyle başlayan kampanya ilçe geneline yayıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü'nün büyük destek verdiği kampanya çerçevesinde toplamda 8 bin 500 ağaç toprakla buluşturuldu. Onlarca köy okulunun yanı sıra ilçe merkezinde bulunan birçok kamu kurum ve kuruluşta da ağaçlandırma çalışması yapıldı.

    Kozluk Kaymakamı Emrah Yılmaz, ağaç ve toprak sevgisinin topluma aşılandığı bu gibi etkinliklerin büyük önem taşıdığını, kampanyayı başlatan öğretmen ve öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.

    Kampanyayı başlatan İbrahim Altun ise gerek dinimizde gerekse milli kültürümüzde ağacın çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak ancak günümüzde ağaca olan duyarlılığın bir hayli azaldığını bundan dolayı bu gibi kampanyalara ciddi manada ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

    Kampanya, öğretmen ve öğrencilerin köy okullarına ağaç dikimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim