Turhan Çömez: Diyanet halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş Turhan Çömez: Diyanet halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş
Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen, 'Köyümüz Mahallemiz Kültür Gezileri' projesi kapsamında, köylerinden minibüslerle alınan kadınlar, Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarını ilk kez görüp tanıma fırsatı buluyor.

    İlçeye bağlı köylerde yaşayan kadınların, Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezip görmelerini sağlayacak kültür gezileri projesi hayata geçti.

    Proje kapsamında ilk olarak Tuzaklı köyünden 25 kişilik kafile, Osmangazi Belediyesi’nin tahsis ettiği özel midibüs ile Bursa’ya getirildi. Bir rehber eşliğinde Tophane, Osmangazi ve Orhangazi türbeleri, 1. Murat Hüdavendigar Camii, Ulucami, Yeşil Türbe, Emirsultan gibi, Bursa’nın en önemli tarihi ve turistik yerlerini gezen kadınlar, öğlen Sukaypark’ta yemek yedi.

    Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner’in eşlik ettiği yemeğin ardından, kadınlara çeşitli hediyeler verildi.

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘Köyümüz Mahallemiz Kültür Gezileri’ adı altında hayata geçirdikleri projenin, Bursa’da yaşayıp kentin tarihi ve turistik yerlerini görme imkanına sahip olmayan köy kadınlarının, yaşadıkları kenti tanımalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

    Başkan Dündar, şunları ifade etti: “Tarihi ve kültürel miras yönünden dünyanın sayılı kentlerinden biri olan Bursa’da yaşayıp, bu kenti tanımayan çok insanımız var. Bizler, Osmangazi’ye bağlı köylerimizde yaşayan ve bu kenti tanımayan insanımızın Bursa’yı tanımasını istedik. Bu amaçla tahsis ettiğimiz midibüsümüz, her gün ilçemize bağlı bir köyümüze giderek, köyde yaşayan kadınlarımızı alıp Bursa’ya getirecek. Bu vatandaşlarımız, bir rehber eşliğinde kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek, bu şehri tanıma fırsatı bulacak.”

    Kadınlar, kendilerini köyden alıp bu güne kadar çok isteyip bir türlü görme fırsatı bulamadıkları tarihi yerleri, rehber eşliğinde gezip tanıma fırsatı sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim