Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
 Kuran'dan ayetler okuyarak atom parçalanmıyor. Yüce kitabımız insan hayatını düzenlemek için indirilmiştir, laboratuvar ya da fen ilimlerinin kullanım kılavuzu yada önsözü değildir. ''Oku'' emrini biz son 700 yıldır, arapça Kuran-ı Kerim okumak zannettik okuduk okuduk okuduk...

Miras taksimindeki ayetleri, kadınların özel durumunu anlatan ayetleri, akıl kullanmayla ilgili ayetleri, kainatın oluşumu ile ilgili ayetleri, davudî sesli müezzinlerden dinledik ve sadece ağladık. İslam'ın emrettiği şekilde aklı kullanmayı, neden, niçin, nasıl sorularını sadece ve sadece fenafillah makamı için ve de insanlığı değil kendi nefsimizi kurtarmak için kullandık.  Araştırmayı sadece tefekkürden ibaret saydık.  Cebrail'in cennet müjdesini bekledik.


Batı, bu süreç içerisinde laboratuvarlarda, okullarda ve kitap başlarında sabahladı. Yüce Yaratıcı, bu çalışan, üreten ve mücadele eden milletleri, uyuyan, yiyen, ürereyen ve ağlayan müslümanların üzerine bela ve uyarıcı kamçı olarak gönderdi.


Tıpkı ayetinde açıkladığı gibi; '' Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırırım.''


Yahudi 2000 yıldır Kudüs için, bıkmadan usanmadan çalıştı... 


Peki biz ne yaptık? Selahaddin'in çadırını anlatıp, köşklerde yaşadık. Harun'u anlatıp yeşilleri istifledik. Ömer'in adâletini anlatıp yandaşlarımızı kolladık.


Kudüs haçlıların işgalinden iken kendisine gülümsemeyi bile yasaklayan bir ecdadın torunları olarak, yaz demedik kış demedik eğlendik...


Kendimizi kandırıyoruz beyler. '' Tanrı apaçık gören ve bilendir.''

Yusuf Tatar



Editör: TE Bilisim