‘Dr. Sadık Ahmet’ kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı ‘Dr. Sadık Ahmet’ kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı
Kayseri’de yaşayan Mehmet Kaşlı’nın on parmağında beş marifet var. 2 şiir kitabı çıkartan Kaşlı, şairliğinin yanı sıra ressam, grafiker, karikatürist ve halk ozanı.

‘On parmağında on marifet’ sözü adeta halk ozanı 54 yaşındaki Mehmet Kaşlı için söylenmiş. Hayatı boyunca kültürel alanlarda kendisini yetiştiren Kaşlı, buğulu camlara çizdiği resimlerle başladığı ressamlığı ilerletti. 1970’li yıllarda ilk sokak ressamı olarak Kayseri’de nam saldı. Ünlü ressam Rüstem Tanık başta olmak üzere çok sayıda ressamla birlikte onların dizinin dibinde resimler çizdi. Karakalem ve yağlı boya ağırlıklı doğa, kültür, portre ve obje ressamlığı yaptı. Halen resim çizmeye devam eden Kaşlı, ressamlığın yanı sıra grafikerlik ve karikatüristlik de yapıyor. Kaşlı, bu kadar kültürel yeteneğini ise şair ve ozanlıkla taçlandırdı. ‘Ozan Nihani’ mahlasıyla kaleme aldığı ilahi aşk içerikli şiirlerden oluşan 2 ayrı kitap çıkardı. 3. şiir kitabının ise hazırlığını yapıyor.

Kayseri’de sokak ressamlığı ve müzelerde sergilenen Kayseri resimleriyle tanınan Kaşlı, ressamlığın diğer yeteneklerinin de gelişmesinde katkısı olduğunu söyledi. “Sanat, Allah’ın insana verdiği en büyük hediyesidir.” diyen Kaşlı, “Ben de tuale yansıttığım resimler, kaleme aldığım şiirlerle manevi ve milli kültürümüze hizmet etmeye çalışıyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim