Türk halklarının kökeni Türk halklarının kökeni
Şefik Altınbaş, yıllarca tabelacılık ve matbaacılık yaptıktan sonra emekli oldu. Gençlik yıllarından bu yana yüzlerce yağlıboya resim yapan Altınbaş, ilk kişisel resim sergisini açtı. Altınbaş'ın İzmir'de resim yapmaya başladığı yıllardaki ilk müşterileri, NATO'da görevli Amerikan askerleri oldu. Yaptığı resimleri ilk kez 1963 yılında Alsancak'ta sokakta satan Altınbaş, NATO'da görevli askerler vasıtasıyla resimlerinin dünyanın dört bir tarafına yayıldığını söyledi.

69 yaşındaki matbaacılıktan emekli Şefik Altınbaş'ın resim tutkusu, gençlik yıllarında meslek edindiği tabelacılıkla başladı. Tabelacılık mesleğini daha sonra matbaacılığa çeviren Altınbaş, 1960'lı yılların başında ilk yağlıboya resimlerini çizdi. Yaptığı resimleri Alsancak sokaklarında satarak geçimine katkıda bulunan Altınbaş, 2012'ye kadar yüzlerce tablo yaptı. Bugüne kadar birçok karma resim sergisine katılan Altınbaş ilk kişisel resim sergisini Karşıyaka EGS Park'ta açtı. 27 tablosunu sergileyen Altınbaş, amatör olarak başladığı resim tutkusunun kendisini bu noktaya getirdiğini söylüyor.

Altınbaş, uzun süre matbaacılık yapmış bir isim. Farklı birçok kurumun matbaasının kurularak işletilmesinde aktif görevler alan Altınbaş, Azerbaycan, Afganistan ve Türkmenistan'da da çeşitli matbaaların kurularak çalıştırılmasında görev aldı. Altınbaş, emekli olduktan sonra ise hayalini kurduğu kişisel resim sergisine daha çok zaman ayırmaya başladı. Ağırlıklı olarak yağlıboya manzaralardan oluşan 27 eserini sergileyen Altınbaş, "Tabelacılık ve matbaacılık meslekleri bana resmi sevdirdi. İlk gençlik yıllarımdan bu yana çiziyorum. İlk kişisel resim sergisini açmanın mutluluğunu yaşıyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim