Latin harflerine geçiş Osmanlı döneminde başlamış! Latin harflerine geçiş Osmanlı döneminde başlamış!
24 Nisan -03 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 26. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen ‘Ulusal Yarışma’ başvuruları 05 Ocak 2015 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi ise 25 Şubat 2015 olarak belirlendi.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından festival kapsamında her yıl düzenlenen Ulusal Film Yarışması, Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film kategorilerinde gerçekleştirilecek.
Türkiye’deki sinema dilinin gelişmesine, bağımsız yapımlara gösterilen ilginin arttırılmasına katkı olarak düzenlenen ‘Ulusal Yarışma Bölümü’, bugüne kadar pek çok sinemacının adını duyurdu.
Yarışma için başvurular çevrim içi (on-line) olarak kabul edilecek. Yarışma ve gösterim yönetmeliklerine festivalin resmi internet sitesi http://www.filmfestankara.org.tr adresinden ulaşılabilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler; 05 Ocak 2015 tarihinde başlayan çevrim içi başvurunun ardından yönetmelikte belirtilen belgeler ile birlikte filmlerini, 25 Şubat 2014 tarihi saat 17.00’ye kadar Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı, Ankara Uluslararası Film Festivali, Farabi Sok. 29/1, Çankaya, 06690 Ankara, adresine gönderebilecekler.


Editör: TE Bilisim