Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Dağ Kültürü Derneği ile Mineral Event tarafından düzenlenen ve bu yıl “Maceraya Hazır Ol” temasıyla yola çıkan 3. İzmir Dağ Filmleri Festivali, 28-30 Mart 2013 tarihlerinde, doğa, keşif, macera ve belgesel sinema tutkunlarıyla buluşuyor. Festivalde ödüllü filmlerin yanı sıra macera ile adrenalin dolu toplam 27 film ücretsiz gösterilecek.

Türkiye'nin, dağ, keşif ve macera konulu, ilk ve tek film festivali olan Dağ Filmleri Festivali, 28-30 Mart tarihleri arasında, Konak Belediyesi ve İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) ev sahipliğinde, izleyicileriyle buluşuyor. Festival, dünya festivallerinde gösterilen 500’den fazla film arasından belirlenen 2013 seçkisi 9’u yerli 18’i yabancı olmak üzere toplam 27 filmden oluşuyor. Filmler; “Ülkemizden”, “Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Doğa-Çevre-İnsan”, “Su Dünyası”, “Bisiklet”, “Kayak”, “Autrans Özel Seçkisi” ve “Doğa Filmleri Yarışması Finalistleri” olmak üzere 9 tema başlığı altında toplanıyor. Seçkide, rafting, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak, dağ bisikleti gibi doğa sporlarının yanı sıra, çevre ve doğa belgeselleriyle gezi, keşif ve insan hikayeleri de yer alıyor.

Bu yılın en çarpıcı teması “Dünyadan”. Bu tema altında ödül şampiyonu “Düşlerin Etkisinde” filmi dikkat çekiyor. Film, dünyaca ünlü İtalyan dağcı Simone Moro’nun Everest tırmanışını anlatıyor. Dağ Bisikleti Türkiye işbirliği ile hazırlanan bu temanın en etkileyici filmi “Yaşamak Güzel, Yaşatmak ta”, İstanbul’dan Fransa’nın Chamonix kasabasına bisikletleriyle ulaşan ve geçtikleri ülkelerdeki dağların zirvelerine tırmanan İDADİK sporcularının serüven dolu yolculuğunu anlatıyor.

KEŞİF RUHU İLE KUTUPLARA YOLCULUK

Adrenalin düzeyini yükselten tema “Keşif Ruhu” altında çeşitli filmler gösterilecek. Temanın en dikkat çekici filmi “İran-Volkanlarla yaşamak” Film, değil film çekmek serbestçe dolaşmanın bile çok zor olduğu volkanik İran coğrafyasında keşif yolculuğuna çıkan kayakçıları anlatıyor. Festivalin bir diğer güçlü teması da “Doğa, Çevre ve İnsan”. Temanın en dikkat çekici filmi olan “Ana Kampta 40 Gün” sizleri çok uzaklara, Himalayalar’a götürecek. Yüksek irtifa dağcılığına farklı bir bakış açısı ile yaklaşan film gösterildiği festivallerde gördüğü büyük ilgi ile adından söz ettiriyor.

Festival bu yıl İzmir’de bir çocuk programı hazırladı. İlköğretim öğrencileri için özel hazırlanan programda 4 ayrı film 28 Mart Perşembe günü çocuk izleyiciler ile buluşacak. Festival galası 28 Mart 2013 gecesi Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Açılışta gösterilecek film ise “Buzu aşmak”. Kutbun çevresinde farklı bir yarışı konu alan film, hayatlarında hiç kayak yapmamış iki Avustralyalı’nın dünyanın en güney ucuna olan yolculuğunu anlatıyor.

Tüm film gösterimlerinin ücretsiz gerçekleştirileceği festival kapsamında; kitap sergileri, söyleşiler ve ödüllü yarışmalar da düzenleniyor.

Editör: TE Bilisim