İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) yaklaşık 40 yıl boyunca kullandığı kent merkezindeki eski hizmet binası yıkılıyor. Binanın yerine uluslararası standartlara sahip, modern bir kültür sanat merkezi inşa edilecek.

ATSO’nun 1970-2008 yılları arasında kullandığı Elmalı Mahallesi’ndeki eksi binasının yıkımı için tören düzenlendi. Törene ATSO yönetimi ve üyelerinin yanı sıra basın mensupları katıldı. Sembolik törenin ardından açıklama yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, yıkılan binanın yerinde bir yıl sonra kültür ve sanat merkezi yükseleceğini söyledi.

Antalya’daki eski binaların yıkılarak, şehir kimliğine değer katacak şekilde yeni fonksiyonlar yüklenerek yeniden yapılması gerektiğini ifade eden Budak, ATSO’nun eski binasını yıkıp yerine kültür sanat merkezi yaptırmakla buna öncülük ettiğini dile getirdi. Şehir merkezinde ATSO’nun yaptıracağı merkez gibi yapıların hızla yükselmesi gerektiğine değinen Budak, "Eskimiş kamu binalarının fonksiyonları değiştirilerek Antalya’nın çehresi değiştirilebilir. Bu bunun kanıtıdır. Antalya’ya örnek olmalı." diye konuştu.

"BU YÖNDEKİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN ÖZEL SEKTÖR ELİYLE YAPILMASI GEREKİR"

Budak, eski özel idare binası, belediye iş hanı, dönerciler çarşısı gibi binaların yıkılıp yerine Antalya’nın şehir ve kültür hayatına hizmet edecek yeni yapılar haline getirilebileceğini vurgulayan Budak, "Antalya’nın kültür- sanat şehri olması startejik öneme sahip." dedi. Budak, Antalya’da bu yöndeki değişim ve dönüşümün özel sektör eliyle yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Çetin Osman Budak’ın verdiği bilgiye göre; yıkımın ardından inşasına başlanacak 6 katlı kültür ve sanat merkezi, gelecek yıl hizmete girecek. Merkezde; cep tiyatrosu, uluslar arası standarda sahip sergi salonu, konsept kafe, sabit sergi alanı, müze, oditoryum, hediyelik eşya dükkanı gibi üniteler olacak. 3 milyon liraya mal olması beklenen bina tamamlandığında, Suna İnan Kıraç Vakfı-Pera Müzesi işbirliği getirilecek uluslararası sergilere ev sahipliği yapacak.

ATSO, 2008 yılında Gazi Bulvarı üzerindeki yeni hizmet binasına taşınmıştı.

Editör: TE Bilisim