Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım
Sinemaseverler bu hafta drama, dönem, animasyon, gerilim, aksiyon türlerinden seçiklerin olduğu 6 yeni film ile buluşuyor. 12 Nisan haftasının öne çıkan filmi ise “Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman: Cumhuriyete Giden Yol”. Cumhuriyetin ilk meclis dönemini ve 2. meclis dönemine geçişin sıkıntılı dönemi Topal Osman ve Atatürk ekseninde anlatan filmin yönetmen koltuğu Atilla Akarsu oturuyor.

KORKUNÇ BİR FİLM V

Dan ve Jody mutlu bir evlilik sürdürürken her şey vahşi bir yaşam süren çocuklarının eve gelmesiyle değişecektir. Bu durum kendi iş hayatlarına da yansıyınca çocukların “Mama” diye adlandırdıkları ruhun evden uzaklaştırılmasına karar verirler. Tanışacakları uzman ruh çıkarıcılar ile bu ruhtan kurtulmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Lindsay Lohan, Charlie Sheen, Ashley Tisdale ile Terry Crews’in oynadığı “Korkunç Bir Film V”i Malcolm Lee yönetti, Pat Proft’da senaryosunu kaleme aldı.

ATATÜRK’ÜN FEDAİSİ TOPAL OSMAN: CUMHURİYETE GİDEN YOL

Giresun’lu Osman’ın gönüllü olarak katıldığı Balkan savaşında bacağı sakatlanır ve Topal Osman lâkabını alır. İzmir’in işgâl edilmesinin ardından gönüllü birliklerle Karadeniz bölgesindeki Rum çetelerine karşı mücadele eder. Atatürk’e bir kaç suikast girişimi olunca Ankara’ya çağrılır ve Atatürk’ün korumalığını yapar. Reha Beyoğlu, Orhan Kılıç, Mehmet Tokat ile Özcan Varaylı’nın oynadığı “Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman: Cumhuriyete Giden Yol”u Atilla Akarsu yönetti. Cumhuriyetin ilk meclis dönemini ve 2. meclis dönemine geçişin sıkıntılı dönemi Topal Osman ve Atatürk ekseninde anlatan film dönemin derin devlet olgusunun da bir resmini çekiyor.

CROOD’LAR

Yaşadıkları mağara depremde yıkıldıktan sonra, Crood’lar yuvaları olan bu kanyondan taşınmak zorunda kalırlar ve ailenin babası Grug’ın önderliğinde bir yolculuğa çıkarlar. Barınabilecekleri yeni bir yer bulmanın ümidiyle ilerleyen Crood’lar bu yolculuk esnasında daha önce bilinmedikleri esrarengiz bir dünyayla karşılaşırlar. Bu yeni dünyada doğa bambaşkadır. Animasyon film “Crood’lar”ı Kirk De Micco ile Chris Sanders’ın yönettiği ve Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone ile Catherine Keener’ın seslendirdi.

OBLIVION

Jack Harper, dünyadaki birkaç insansız uçak teknisyeninden biridir. Jack’in görevi neredeyse bitmek üzeredir. Yerden binlerce metre yukarıdaki göklerde devriye gezen Jack’in sürdüğü yaşam, iniş yapmış bir uzay mekiğindeki güzel bir yabancıyı kurtarınca alt üst olur. Yabancının gelişi, Jack’in her şeyi sorgulamasına yol açar ve insanlığın kaderini Jack’in ellerine teslim eder. Joseph Kosinski’nin yönettiği ve Tom Cruise, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough ile Nikolaj Coster’nun oynadığı “Oblivion” aksiyon – macera sevenler için.

GAZETECİ ÇOCUK

Jack Jansen hayatında bir dönüm noktasındadır. Üniversiteden atılmış, kasabasına geri dönmüştür. Babası da bu kasabanın yerel gazetesini çıkarmaktadır. The Miami Time Gazetesi’nde çalışan ağabeyi Ward, Hillary Van Wetter’ın hüküm giydiği davayı araştırmak üzere iş arkadaşı Yardley Acheman’la birlikte çıkagelince, Jack’ten şoförlük yapmasını ister. Lee Daniels’ın yönettiği Zac Efron, Matthew McConaughey, Nicole Kidman ile John Cusack’ın oynadığı “Gazeteci Çocuk” gerilim türünde.

ZERRE

Küçük kızı ve annesi ile hayata tutunan Zeynep, bu büyük Evren’de ne kadar yer kaplar? İşsizlikle dolu bir şehirdeki insanlar, yaşadıkları sorunlar ve hayatları, uçuşan sayısız parçacıklar gibi küçücük müdür? Zeynep, büyük bir metropolde kadın başına olmanın zorluklarına da tek başına göğüs germeye çalışır. Bu kısır döngü içinde Zeynep şehir dışında bulduğu bir işi mecburen kabul eder ve Tekirdağ yollarına düşer. Fakat işe girdiği konfeksiyon firmasında herkes birbirinden kurt ve üç kağıtçıdır. Büyük balığın küçüğü yuttuğu bu dünyada, Zeynep kendi doğrularından şaşmadan ne kadar tutunabilecektir? Sorusuna cevap arayan “Zerre” Erdem Tepegöz’ün kamerasından çıktı. Film de Jale Arıkan, Rüçhan Çalışkur, Özay Fecht, Dilay Demirok, Remzi Pamukçu, rol aldı.

Editör: TE Bilisim