Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım
Kayseri Büyükşehir Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Devlet Sanatçısı ünlü bestekar Alaaddin Yavaşça için bir gece düzenlendi. Geceye ünlü bestekar Alaaddin Yavaşça eşi Ayten Yavaşça ile birlikte katıldı. Türk Müziğine 652 beste kazandıran ünlü bestekarın eserlerinin seslendirildiği gecede Yavaşça çiftinin 55'inci evlilik yıldönümü de kutlandı. Kayseri'den ve Kayserililerden övgüyle söz eden Alaaddin Yavaşça, sanat hayatının en övünç verici gecesini Kayseri'de yaşadığını belirterek, bugünü asla unutmayacağını söyledi.

Türk Sanat Müziğinin en önemli isimlerinden Alaaddin Yavaşça, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği geceye katılmak için geldiği Kayseri'den övgüyle söz etti. Kayserililerin çok çalışkan ve zeki insanlar olduğunu söyleyen Yavaşça, belediye konservatuvarı için de övgü dolu sözler sarf etti. Ayten Yavaşça ise şehri çok temiz bulduklarını belirtti ve belediyenin çok güzel hizmet verdiğini söyledi. Yavaşça çifti daha sonra Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarını gezdi. Konservatuvarda 16 farklı branşta her yıl 5 bin öğrencinin eğitim aldığını öğrenen Alaaddin Yavaşça, sanata gösterilen bu hassasiyetin muhteşem olduğunu belirtti.

"HİÇBİR İLDE RASTLANMAYACAK BİR SOSYAL HAYAT VAR"

Ünlü Bestekar Alaaddin Yavaşça, Şehir Tiyatrosu'nda kendisi için düzenlenen geceye de katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Alaaddin Yavaşça'nın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi olduğunu, Devlet Sanatçısı unvanı bulunduğunu ve Türk Sanat Müziğine 652 beste kazandırdığını belirterek, böyle bir ismi Kayserililerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Alaaddin Yavaşça ise Kayseri'de unutulmayacak bir gün yaşadığını belirterek, "Sizden uzakta olsam da bunun güzelliklerini yaşayacağım" dedi. Kayseri her bakımdan çok güzel bir şehir olduğunu dile getiren Yavaşça, "Kayseri, tarihiyle, coğrafyasıyla, yetiştirdiği insanlarıyla ilim kaynağı olan ilimizdir. Kayseri Belediyesi'nin hiçbir ilde rastlanmayacak şekilde, büyük gayretlerle sosyal hayatı temin etmesinden duyduğum hayranlığı arz etmek isterim. Birçok ile gidersiniz, sokakta dolaşan, evlere giren fakirleri görürsünüz. Kayseri çok güzel bir planlamayla fakirin imdadına hemen yetişmiştir. İşte bu ilin özelliğinin başında gelen budur. Bunu takdir etmenin ötesinde, hayranlığımı ifade ediyorum" diye konuştu.


55. EVLİLİK YILDÖNÜMÜ SAHNEDE KUTLANDI

Alaaddin Yavaşça gecesinin gerçekleştirildiği Şehir Tiyatrosu tıklım tıklım doldu. Ünlü Bestekar izleyiciler tarafından alkışlarla karşılandı. Gecede önce Alaaddin Yavaşça'nın hayatı okundu, ardından Büyükşehir Belediye Konservatuvarı tarafından besteleri seslendirildi. Gecenin sonunda Alaaddin Yavaşça da sahneye çıkarak iki eserini okudu.

Konserin sonunda Yavaşça çiftini bir sürpriz bekliyordu. Sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Yavaşça çiftinin 55. Evlilik yıldönümü olduğunu belirtti ve mutluluklar dileğinde bulundu. Bu sırada sahneye evlilik yıldönümü pastası getirildi. Pastayı birlikte kesen Yavaşça çiftine çiçek takdim edildi. Ayrıca Alaaddin Yavaşça'ya kendi fotoğrafının bulunduğu özel yapım bir tablo hediye edildi.

Kayseri'de kendisine gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olan Ünlü Bestekar-Devlet Sanatçısı Alaaddin Yavaşça sanat hayatının en övünç verici gününü yaşadığını belirtti. Yavaşça, "Bana unutamayacağım bir gece yaşattınız. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim