Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Bu yıl 22'ncisi düzenlenecek Uluslararası Altın Koza Film Festivali, 14-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 14 – 20 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak festival kapsamında her yıl olduğu gibi Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması düzenleneceğini kaydetti. Sözlü, "Yine dünyadaki çeşitli festivallerden ödül almış pek çok seçkin film izleyiciyle buluşacak. Galalar, söyleşiler, atölyeler ve konserler de festivalimiz kapsamında sanatseverlerle buluşacak. Bu yıl ‘Adana’ konulu senaryo yarışması ile bir ilki daha gerçekleştirecek olmanın heyecanı içindeyiz." dedi.

Türkiye’nin en köklü festivallerinden biri olan festivalin Türk sinemasının gelişmesine ve eserlerin tanıtılmasına katkı sunmayı hedeflediğini vurgulayan Sözlü, sanatsal etkinlikler yoluyla da sanatçılar ve eserleriyle halk kitlelerinin buluşmasını sağlamak istediklerini kaydetti. Başkan Sözlü, bu bağlamda festival kapsamında yarışma bölümleri dışında, çeşitli sergi, söyleşi, atölye çalışmaları ve etkinliklerin de gerçekleştirileceğini belirtti. Sözlü, festivalin son yıllarda gelenekselleşen bölümlerinden biri olan Adana Film Pazarı’nın ise ülkemizde üretilen eserleri, dünyanın çeşitli köşelerinden gelen dağıtımcılarla buluşturacak olması açısından ayrıca önemli olduğunun altını çizdi.

22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nın başvuru formları, önümüzdeki günlerde www.adana-bld.gov.tr adresinde yayınlanacak.

Editör: TE Bilisim