Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
“Aney” isimli şiiri ile tanınan ünlü şair ve edebiyatçı Mehmet Atilla Maraş, Romanya’daki şiir şöleninde soydaşlarla buluştu. İlk olarak Köstence Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın başında ‘Türk Şiiri’ isimli bir konferans veren ve kendi şiirlerini soydaşlardan dinleyen Maraş çok duygulandı. Programda son yazdığı şiirlerden bir demet sunan Maraş, şiirin insanlık tarihi boyunca var olduğunu belirtti.

Soydaş yazar ve eğitimci Güner Akmolla’nın Atilla Maraş’ın şiirlerini Romenceye çevirerek okuması ve keman sanatçısı Alev Gafar’ın keman dinletisi de programa renk kattı. Gördüğü ilgiden çok mutlu olan şair Atilla Maraş, duygularını, "Türkçe şiirler, özellikle benim şiirlerimi seslendirmelerinden çok çok mutmain oldum, heyecan duydum." ifadeleriyle dile getirdi.

Programın sonunda şair Atilla Maraş’a tarihi Kral Camii'nin kabartma resmi hediye edildi. Maraş, Bükreş’teki Yunus Emre Merkezi'nde de hayranları ile bir araya geldi.

Editör: TE Bilisim