Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Büyükşehir Belediyesi Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi'nden aynı zamanda liselerde okuyan öğrenciler de sınav stresinden uzaklaşmak için faydalanıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir protokolle, Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’nde “Sanatla Mutluluğa Koşuyoruz” adlı proje kapsamında Altındağ ilçesindeki dört lisenin öğrencilerine yönelik Keçe Sanatı, Cam Üfleme, Ebru ve Sedef Kakma kursu başlatıldı.Proje kapsamında Gençlik Parkı’ndaki Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları’nda da Hacivat-Karagöz kukla yapım dersi veriliyor.

EVLERİNDEN ALINIP EVLERİNE BIRAKILIYORLAR

Kurslar kapsamında sanat malzemelerini, öğrencilerin ulaşım ve yemek ihtiyaçlarını Büyükşehir Belediyesi sağlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanat hocaları da kurslarda hiçbir ücret almadan gönüllü olarak eğiticilik yapıyor.
Haftanın dört gününde 5 sanat dersinin verildiği kurslar için öğrenciler Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan araçlarla evlerinden alınıp yine kurs bitiminde evlerine bırakılıyor. Temmuz ayı başında sona erecek kurslardan 58 kız-erkek öğrenci faydalanıyor.

SINAV STRESİNİ ATIYORLAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Kültür Mirası Taşıyıcısı” unvanı verdiği Keçe Sanatçısı Yaşar Cengiz Çınar, Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’nde gençlere keçe sanatını öğretmeye çalıştığını kaydederek, “Keçe ile ilgili bilgi sahibi olmaları bile bizim için yeterli. Gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli.” dedi.
Öğrencilerin hayal güçlerini kullanarak keçeden çeşitli aksesuarlar, çok yönlü sanat eserleri ortaya çıkartabileceklerini ifade eden Çınar, “Aynı zamanda son derece sağlıklı bir hobi” diyerek keçe sanatının olumlu bir yönüne daha işaret etti.

“EBRU SANATININ DİNLENDİRİCİ ETKİSİ VAR”

Ebru Hocası Hülya İlter ise Ebru sanatının gençlerde sınav stresinden, günlük sorunlardan uzaklaşma için bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, “Suyun üzerinde boyalarla şekiller verdikleri için özellikle Ebru Sanatı’nın dinlendirici bir özelliği var. Sınav, yazılı, ders ortamından uzaklaşmaları için farklı bir yere sürüklüyor onları. Bu tür sanatları çocukların öğrenmesinde yarar var. Ayrıca onlar bu sanatları geliştirip çocuklarına öğreterek, gelecek kuşaklara da aktarmış olacaklar” diye konuştu. İlter, Ebru sanatının sadece çocuklar için değil yetişkinler için de pozitif enerji yaydığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim