Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği Kaşıklar Kategorisinde Halk Oyunları Ankara Grup Yarışması finalistleri belli oldu. Minikler, gençler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere düzenlemeli ve düzenlemesiz olarak 8 dalda birinciliği yakalayan kulüpler, Türkiye finaline katılacak.

Organizasyonda, 1500 birbirinden heyecanlı dansçının marifetlerini sergilediği yarı finalde, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 8 dalda birinciler seçildi. Düzenlemeli Dal kategorisinde, miniklerde Mersin yöresinden Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü, yıldızlarda Mersin yöresinden, Akdeniz Folklor Eğitim Merkezi Spor Kulübü, gençlerde Mersin yöresinden Kazanlı Abdulkadir Perşembe TEK.END.MES.LİS.G.S.K ve büyüklerde Karabük yöresinden, Karabük Üniversitesi Spor Kulübü kazanan takımlar oldu. Düzenlemesiz Dal kategorisinde ise, miniklerde Bursa yöresinden Feriha Uyar Kız. Tek. Mes. Lis. Spor Kulübü, yıldızlarda Bursa yöresinden Kayı Boyu Halk Dansları G.S. K, gençlerde Bursa yöresinden Feriha Uyar Kız Teknik Meslek Lisesi S.K ve büyükler kategorisinde de İzmir yöresinden Hancı Gençlik ve Spor Kulübü birinciliği kazandı.

Yarışmaya katılan tüm kulüplere katılım belgesi verilirken, birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü kazanan kulüpler de kupalarını evlerine götürdü.

Editör: TE Bilisim