Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Kars'ın Arpaçay ilçesinde kaymakamlık tarafından bu yıl 3.'sü yapılan yöre aşıklarından Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova'yı anma programı, Arpaçay Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem’in öncülük ettiği etkinlik, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi. Aşıklık kültürünün yöredeki büyük ustalarının anıldığı programında, yörenin aşıkları sahne alarak yöresel ezgilerle katılımcılara seyir zevki yüksek bir program izlettiler.

Program çerçevesinde ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu, ardından başlayan etkinlikte Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova’nın hayatının anlatıldığı filim gösterildi. İlerleyen bölümde programa katılan aşıklar sırasıyla ustaları birkaç mısrayla anlatarak onların tarihte yer etmiş eserlerini dillendirdiler. Katılanlar tarafından uzun süre alkışlanan yöresel ezgilerin ardından, aşıklar kendi aralarındaki atışmaları ile salonda keyifli anların yaşanmasını sağladılar. Programa katılan aşıklara Kaymakam Erdem tarafından katılım belgeleri verilmesiyle program sonlandırıldı.

Editör: TE Bilisim